Go Back
Rabarberroulade
Ingredienser
Roulade:
  • 250 g sukker
  • 3 æg
  • 125 g mel
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 50-100 g valnødder
Rabarberskum:
  • 300 g rensede rabarber
  • 150 g sukker
  • 1 to m vanillestang
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 1/4 piskefløde
  • ½ glas jordbærmarmelade
Fremgangsmåde
  1. Start med at skære rabarber i ca. 1-1½ cm tykkelse. Læg dem i et ildfast fad foret med bagepapir.

  2. Bland sukker og kartoffelmel og drys det over. (Dryp med lidt non-oxalsyre, hvis du er en af de personer, der ikke bryder sig om oxalsyren i rabarberne). Læg en tom vanillestang ved og bag rabarberne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. Vend det godt rundt efterfølgende og lad det køle helt af. Tag vanillestangen ud.
  3. Pisk sukker og æg til en cremet masse. Vend mel, bagepulver og vanillesukker sammen i en anden skål. Vend det forsigtigt i æggemassen. Hæld dejen ud på en bageplade på bagepapir. Smør den forsigtigt ud til den er ca. 1 cm tyk. Hak valnødderne og drys det jævnt over. Bag kagen i ovnen ved 200 grader i ca. 8 min. Pas på, den brænder hurtigt på!
  4. Vend kagen ud på et stykke sukker-drysset bagepapir når den er færdigbagt. Lad den hvile lidt. Træk herefter forsigtigt det fastklistrer stykke bagepapir af kagen - men lad det ligge løst henover (Det bevarer saftigheden). Lad kagen køle helt af og smør den derefter med et tyndt lag jordbærmarmelade. 

  5. Når rabarberne er helt afkølet, vendes de forsigtigt med den piskede fløde. Smør rabarberskummet på kagen i et jævnt lag og rul forsigtigt kagen sammen. Læg den med samlingen nedad og stil den på køl. 
Opskriftsnoter

Serveringstips:

 

Tages ud en ½-1 time inden servering. Nydes på terassen i høj solskin med et lille glas kirsebærsnaps til eller rabarberlikøren! Så er det sommer...

 

Kagebunden kan laves dagen før den skal bruges. Vent da med at smøre skummet på indtil den skal bruges. Og lad den stå overdækket med et viskestykke natten over.