Asier skrælles, halveres og kernerne fjernes med en ske. Smag på alle asier, ind imellem bliver asier bitre og kan ødelægge hele herligheden!
Rør en saltlage af salt og vand indtil saltet er opløst. Put dem i et fad og Overhæld dem med saltlagen. Det er vigtigt, at alle asier er dækket af lagen. Brug evt en tallerken
Stilles køligt i 1 døgn.
Hæld saltlagen fra asierne og skyl dem grundigt i rent koldt vand. Saltvandet kasseres. Skær asierne i tynde skriver - ca. ½ cm tykkelse.
Asierne skal nu udvandes og mørne i kogende vand ca. 1-2 timer i en skål.
Kog en syltelage af eddike, sukker og krydderier. Skalotteløg pilles og koger med i ca. 1 minut lige inden de fordeles i glassene.
Vask dilden grundigt og overhæld med kogende vand. Fordel det derefter i skoldede, alkoholskyllet glas sammen med skalotteløgende.
Vandet hældes fra asierne og fordeles i glassene. Brug en madpincet og undgå at berøre indersiden af glassene for at undgå kontaminering. Den varme lage hældes over asierne og glassene lukkes til med det samme.
Skal trække ca. 4 uger inden spisning. Opbevares køligt - kan nemt holde sig vinteren over.
(10 kg Asier virker umiddelbart af meget og mindre kan jo gøre det, men hos os bliver de spist rub og stub i løbet af vinteren. Og selvfølgelig brugt som værtindegaver. Ønsker du mindre portion, kan den nemt halveres)