Go Back
Svensk Pølseret
Antal: 4 Personer
Ingredienser
  • 1 kg Kartofler
  • ½ kg Gulerødder
  • 400 g Pølser
  • 2 store Løg
  • 2 spsk Tomatpuré
  • 3 dl Mælk eller vand
  • 3 dl Tomatpasata - den i flaske
  • 1 spsk Paprika
  • 2 spsk Ketchup
  • salt/ peber
Fremgangsmåde
  1. Skræl kartofler og gulerødder. Hak løgene fint. Skær pølserne i skiver på ca. ½-1 cm.

  2. Skær gulerødderne i grove stykker og kog dem i en lille gryde i vand til de er helt møre - 10-15 min. Gem 1-2 gulerødder. Lad dem står i kogevandet til de skal pureres.

  3. Skær kartofler i tern. Skær de sidste 1-2 gulerødder i tynde skiver.

  4. I en stor gryde klares løgene i 1-2 spsk olie. Tilsæt tomatpuréen og paprikaen og steg det let. Tilsæt kartoffeltern og 1-2 dl mælk/vand. Rør godt. Tilsæt tomatpasataen og bring det til kogepunktet.

  5. Tilsæt pølserne og gulerodsskiverne og spæd til med mere mælk/vand til det knap dækker. Lad stå og simre til kartoflerne er møre - ca. 30-45 min.

  6. Imens blendes/ hakkes de kogte gulerødder i en minihakker til en lækker cremet puré. Tilsæt det til pølseretten.

  7. Når kartoflerne er møre, smages til med salt og peber og ketchup.