Skræl kartofler og gulerødder. Hak løgene fint. Skær pølserne i skiver på ca. ½-1 cm.
Skær gulerødderne i grove stykker og kog dem i en lille gryde i vand til de er helt møre - 10-15 min. Gem 1-2 gulerødder. Lad dem står i kogevandet til de skal pureres.
Skær kartofler i tern. Skær de sidste 1-2 gulerødder i tynde skiver.
I en stor gryde klares løgene i 1-2 spsk olie. Tilsæt tomatpuréen og paprikaen og steg det let. Tilsæt kartoffeltern og 1-2 dl mælk/vand. Rør godt. Tilsæt tomatpasataen og bring det til kogepunktet.
Tilsæt pølserne og gulerodsskiverne og spæd til med mere mælk/vand til det knap dækker. Lad stå og simre til kartoflerne er møre - ca. 30-45 min.
Imens blendes/ hakkes de kogte gulerødder i en minihakker til en lækker cremet puré. Tilsæt det til pølseretten.
Når kartoflerne er møre, smages til med salt og peber og ketchup.