Stines surdejsrugbrød

Godt gammeldags surdejsrugbrød

IMG_1445

Den børnevenlige udgave:

DAG 1

350 g surdej

8 dl vand

750 g rugmel

250 g hvedemel

1 spsk salt

Ingredienserne blandes sammen. Sættes til hævning til dagen efter i stuetemperatur.

IMG_1446

DAG 2

1 dl god mørk øl

450 g hvedemel (eller opblødte rugkerner)

1 spsk. farin

Start med at tage 350 g dej fra til næste gang der skal bages (surdej – kan gemmes på køl i 2-4 uger). Bland den resterende dej med hvedemel, øl og farin. Hvedemel kan udskiftes med opblødte rugkerner, såfremt der ønskes et grovere rugbrød. Dejen deles i to rugbrødsforme. Glattes med vand. Hæver tildækket i stuetemperatur ca. 6-8 timer. Bages herefter i ovnen ved 160 grader i 1½ time. Såsnart brødene er færdige tages, de ud af formen og pakkes i et viskestykke for, at bevare den sprøde skorpe. Ønskes brødet dejligt blødt og saftigt skal det straks pakkes ind i madfilm og køle helt af inden det pakkes ud. Opbevares i en frysepose ved stuetemperatur. Kan fryses.

 

 

Print Friendly, PDF & Email