Bananpandekager

Eftermiddagssnack = Bananpandekager20160425_162403.jpg

Kender I det; endelig har man en tiltrængt fridag, ungerne kan blive hentet tidligt, der kan hygges og leges…. Og det første begge arvinger råber på er MAD!! De er simpelthen møg-sultne – køkkenet kalder. Der sluttede den fridag.

Men men i bedste Stop-Spild-af-Mad stil (moderne er man jo) og en god portion “hvordan-undgår jeg selv at knokle-stil” kaldes begge unger med i køkkenet,  nu skal der laves bananpandekager! Begge unger er straks med på ideen – ordet pandekager, kan tryllebinde selv den skarpeste unge.

Den mindste kan nemt mose bananer og den store øver matematik-færdigheder med deciliter målet. 10 min rundt regnet, tager det at tilberede disse lækre snacks (her er ikke medregnet rengøring af køkken OG gulv). Og så skal de steges,  her skal også bruges 10 min. ved brug af 2 stegepander. Og jaja her kan jeg da godt assistere – bevares!

Men arbejdsbyrden er betydelig minimeret udelukkende ved ordet “pandekager”. Og tilmed i en sundere udgave! Men det behøver arvingerne jo ikke vide…

Portion til ca. 10 stk
2 trætte brune/plettede bananer
2 æg
1 dl blendet havregryn
1 dl fuldkornsspeltmel
0.5 tsk bagepulver
0.5 tsk vanillepulver

Fremgangsmåde:
Bananer moses og blandes med de øvrige ingredienser. Trækker 5 min.
Steges i smør på en stegepande.
Serveres med frisk frugt.

Print Friendly, PDF & Email