Kakaosmør

Fløjlsblød kakaosmørkakaosmør

Lidt til den søde tand – og dog med god samvittighed; Du kender alle ingredienserne, det står dig frit for om du vil bruge mere eller mindre kokosolie og dermed spare på kalorierne. Eller selv tilføje mere sukker/sødme i form af sødet kakaopulver. Et er sikkert – denne variation af nutella – kakaosmør om du vil – er super nem at lave, tager ingen tid og ungerne kan nemt være med.

Til ca. 2 dl smørepålæg
100 g svesker
25 g mandler
3 spsk kokosolie
4 spsk usødet kakaopulver
1/4 tsk vanillepulver
1-1½ dl kogende vand
En knivspids salt

Fremgangsmåde:

Udblød sveskerne i det kogende vand i ca. 1 times tid. I en minihakker/foodprocessor blendes mandler til fint mel. Blend de øvrige ingredienser i. Brug en god kraftig kakao fx Valrhona 100% cacao, den giver god intens smag og fylde, uden at være sødet. Blend til sidst sveskerne i og tilsæt væsken lidt af gangen til den ønskede konsistens.

Brug den på kiks, brød eller i lagkagen.

Print Friendly, PDF & Email