Kirsebær sauce
Julens klassikere er mange – kirsebærsauce til Ris a’la manden er ikke til at komme udenom.
Er du fuld af juleoverskud eller bare tilhænger af god gastronomi – Aka et madøre som jeg…
Eller begge dele; Følger her en sødmefuld og kraftig kirsebærsauce til aftenens voksne bekendskaber:
Brug din dyrebare hjemmebrygget kirsebærsnaps fra sommerens gemmer. Den høster med garanti roser – er du ikke så heldig, at besidde en af slagsen, må du til lommerne og købe en. Snydes skal du ikke!!

- 3 dl Hjemmebrygget kirsebær snaps
- 1 dl Mandarinsaft (Gerne den søde fra dåse)
- ½ stk kanelstang
- ½ stk Vanillestang (brug gerne en tom fra julens bagerier)
- 3-5 spsk Appelsinsirup
- Frafiltreret kirsebær fra snapsen - uden sten
- Maizena til jævning
-
Bland alle ingredienser i en lille kasserolle. Lun det igennem ca. 5-10 min.
-
Smag til med saften fra en appelsin/citron
-
Jævn saucen med maizena rørt ud i koldt vand. og lun hele herligheden igennem (uden at koge) i et par minutter.
Brug lige præcis den mængde kirsebær du ønsker.
Udsten dem om nødvendigt - det er dog ikke et must, husk dog at informerer gæsterne inden servering. Tandlægeregningen er vist alle foruden!!