Skøn marcipankage med chokolade-smørcreme
- 150 g Marcipan
- 150 g Blødt Smør
- 150 g Sukker
- 3 stk Æg
- 75 g Hvedemel
- ½ Appelsin Saft + skal
- tsk Kanel
- 1 knivspids Salt
- 1 brødform 10 x 25 cm
- 50 g Smør
- 150 g Flormelis
- 20 g Kakao
- ½ Appelsin - saft
-
Tænd ovnen på 180 grader og beklæd brødformen med bagepapir
-
Vask appelsinen og riv skallen fint af den ene halvdel. Pres saften ud.
-
Pisk appelsinskal + saft, blødt smør, sukker, groftrevet marcipan, æg, mel, kanel og salt sammen med en elpisker til det lige akkurat er sammenhængende og ensartet.
-
Fordel dejen i den forede brødform og bag kagen i ca. 35 min. Lad kagen køle af i formen på en bagerist.
-
Pres saften af den anden halve appelsin - der skal bruges ca. 3 spsk saft.
-
Pisk smør, flormelis, kakao og appelsinsaft til en let og luftig creme.
-
Når kagen er helt afkølet, kan den pyntes med choko-smørcremen. Sprøjt den på med en sprøjtepose og stjernetylle.
-
Inden servering pyntes kagen med sukkerkugler mv efter eget ønske.
-
Kagen opbevares i køleskab indtil den skal serveres.
Denne marcipankage er meget sød og bastand, så Server gerne en skøn kirsebær snaps til.