Marcipankage med chokosmørcreme

Skøn marcipankage med chokolade-smørcreme

Marcipankage med choko-smørcreme
Antal: 6 pers
Ingredienser
  • 150 g Marcipan
  • 150 g Blødt Smør
  • 150 g Sukker
  • 3 stk Æg
  • 75 g Hvedemel
  • ½ Appelsin Saft + skal
  • tsk Kanel
  • 1 knivspids Salt
  • 1 brødform 10 x 25 cm
Choko-smørcreme
  • 50 g Smør
  • 150 g Flormelis
  • 20 g Kakao
  • ½ Appelsin - saft
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 180 grader og beklæd brødformen med bagepapir

  2. Vask appelsinen og riv skallen fint af den ene halvdel. Pres saften ud.

  3. Pisk appelsinskal + saft, blødt smør, sukker, groftrevet marcipan, æg, mel, kanel og salt sammen med en elpisker til det lige akkurat er sammenhængende og ensartet.

  4. Fordel dejen i den forede brødform og bag kagen i ca. 35 min. Lad kagen køle af i formen på en bagerist.

Choko-smørcreme
  1. Pres saften af den anden halve appelsin - der skal bruges ca. 3 spsk saft.

  2. Pisk smør, flormelis, kakao og appelsinsaft til en let og luftig creme.

  3. Når kagen er helt afkølet, kan den pyntes med choko-smørcremen. Sprøjt den på med en sprøjtepose og stjernetylle.

  4. Inden servering pyntes kagen med sukkerkugler mv efter eget ønske.

  5. Kagen opbevares i køleskab indtil den skal serveres.

Opskriftsnoter

Denne marcipankage er meget sød og bastand, så Server gerne en skøn kirsebær snaps til. 

Print Friendly, PDF & Email