Nøddetærte med mascarpone-creme og Jordbær
Nøddetærte med Jordbær
Ingredienser
- 100 g Hasselnødder
- 100 g Mandler
- 200 g Sukker
- 200 g BLØDT smør
- 2 stk Æg
- 35 g Hvedemel
Topping
- 450 g Jordbær
- 250 g Mascarpone creme
- 1 tsk vanillesukker
- Lidt fintrevet skal af en økocitron
Fremgangsmåde
-
Tænd ovnen på 175 grader.
-
Hasselnødder og mandler blendes til fint mel.
-
Æg piskes lyst og luftigt med sukker.
-
Smørret piskes i lidt af gangen til en ensartet masse.
-
Vend nøddemelet i massen sammen med hvedemel.
-
Smør en stor springform med smør og drys med rasp. Fordel nøddedejen i formen og bag i ovnen ved 175 grader i ca. 40-45 min.
-
Køl kagen helt af i formen på en rist,
-
Tag forsigtigt kagen ud af formen. Rør mascapone med vanillesukker samt lidt fint revet skal af øko citron.
-
Top til sidst med friske skønne Jordbær lige inden servering
Opskriftsnoter
Er man i tidsnød, kan kagebunden sagtens laves dagen før. Pynt dog først med creme og jordbær lige inden servering.