Rabarber Crumble m/ marcipan og hvid chokolade
Til ca. 6-8 pers.
500 g vin rabarber
100 g sukker
1 spsk kartoffelmel
korn af 1 vanillestang
1 tsk nonoxalsyre
100 g sukker
100 g hvedemel
100 g hakkede nødder
100 g blødt smør
100 g marcipan
100 g hvid chokolade
1 stort tærtefad ca. 25 x 25
Fremgangsmåde:
Rens rabarber og skær i ca. 1 cm stykker. Bland sukker, kartoffelmel, vanillekorn og 1 tsk nonoxalsyre til en ensartet masse. Vend rabarberne i og lad dem trække ½ time mens du rører crumble-dejen. Vend gerne rundt undervejs.
I en røremaskine vendes dejen sammen på lav hastighed (trin 2-3). Start med sukker, hvedemel og hakkede nødder. Alle slags nødder kan bruges – her er brugt hasselnødder. Rør det bløde smør i dejen lidt af gangen, skiftevis med groft revet marcipan. Crumblen er færdig når den hænger sammen i små klumper – når alt mel mv er “suget” op.
Smør et ildfast fad og fordel rabarber i bunden – husk endelig den skønne sukkersirup (væden). Drys med hakket hvid chokolade over rabarberne – gem lidt til pynt. Fordel dejen lidt løst ovenpå og bag den i ovnen ca. 25 min ved 200 grader.
Pynt med hvid chokolade og server med vanilleis eller flødeskum/cremefraishe.