And i rød karry og ananas

And i rød karry med ananas
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 1 lille Squash
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 stort Løg
  • 1-2 spsk Rød karrypasta
  • 3 dl Fond fx. ande/hønse
  • 1 ds Kokosmælk
  • 250 g Ananas
  • 200 g Grønne Bønner
  • 350-400 g Andebrystfiletter (4 stk)
  • 2 spsk Sukker (gerne kokossukker)
  • 2 spsk Fiskesauce
  • 1 stk Lime, saften af
  • 2 spsk Olivenolie
Tilbehør
  • 4 dl Ris
Fremgangsmåde
  1. Kog risene efter anvisning på pakken

  2. Andebryster ridses i harlekin mønster på skindsiden og steges i 1 spsk olie på en brændvarm pande i ca. 10 min med skindsiden nedad. Vendes herefter og steges 2-3 min på kødsiden.

  3. Mens andebrysterne steger, klargøres saucen. Pil løg og hvidløg. Snit løget i tynde både og skær hvidløg i skiver.

  4. I en wok eller sautepande opvarmes 1 spsk olie. Steg hvidløg og løget i.

  5. Tilsæt karrypastaen og steg i 2 min. Hæld kokosmælk og fond ved og lad simre i 5 min.

  6. Klargør i mens squash, ananas og bønner.

  7. Squash halveres på langs og kernerne i midten fjernes med en ske. Skær i tynde skiver på ca. 5 mm.

  8. Ananas skrælles ved at skære toppen og bunden af. Stil den og skær skrællen af med en skarp kniv. Halver ananasen og del yderligere i kvarter på langs. Skær den hårde midter- cylinder væk. Skær kvarterne i tykke skiver og yderligere i mindre stykker.

  9. Bønnerne vaskes og enderne skæres af.

  10. Bønner, ananas og squash vendes i karrysaucen sammen med kokossukker (almindelig sukker kan bruges) og fiskesauce. Lad det simre ca. 5 min. Smag til med limesaft.

  11. Anret den røde karry sauce i et stort fad. Skær andebrysterne i skiver på ca. 1 cm og læg ovenpå.

  12. Serveres med kogte ris og evt. majskolber.

Print Friendly, PDF & Email
Switch to desktop version