Grøntsagsfrikadeller
Blomkålsfrikadeller
Antal: 2 Personer
Ingredienser
- 1 stk Blomkålshoved ca. 500 g
- 1-2 dl rasp
- 2 stk Æg
- 2-3 spsk Fuldkornsmel fx. fuldkornsspelt
- Salt/peber
- Timian
Fremgangsmåde
-
Blomkålen skæres i stykker, koges let ca. 3-5 min til det er mørt. Hakkes fint/blendes i en minihakker og blandes med de øvrige ingredienser. Lad stå ca. 10 min og trække.
-
Formes til små frikadeller og steges på panden ved svag varme til de er sprøde på begge sider og skønne bløde indeni.
-
Tilsæt gerne andre grøntsager - kogte eller blancherede og blend dem sammen med blomkålen.
Brug fx. broccoli, gulerødder, porre, knoldselleri, persillerødder mv.
Opskriftsnoter
Er også super gode kolde fx i madpakken.