Blomkålsfrikadeller

Grøntsagsfrikadeller

Blomkålsfrikadeller
Antal: 2 Personer
Ingredienser
  • 1 stk Blomkålshoved ca. 500 g
  • 1-2 dl rasp
  • 2 stk Æg
  • 2-3 spsk Fuldkornsmel fx. fuldkornsspelt
  • Salt/peber
  • Timian
Fremgangsmåde
  1. Blomkålen skæres i stykker, koges let ca. 3-5 min til det er mørt. Hakkes fint/blendes i en minihakker og blandes med de øvrige ingredienser. Lad stå ca. 10 min og trække.

  2. Formes til små frikadeller og steges på panden ved svag varme til de er sprøde på begge sider og skønne bløde indeni.

  3. Tilsæt gerne andre grøntsager - kogte eller blancherede og blend dem sammen med blomkålen.

    Brug fx. broccoli, gulerødder, porre, knoldselleri, persillerødder mv.

Opskriftsnoter

Er også super gode kolde fx i madpakken.

Print Friendly, PDF & Email