Boller i Karry

Boller i karry med tilbehør

Ingredienser
Kødboller
  • 600 g Svinefars
  • 1 stort Løg - finthakket
  • ½ stk Revet squash - Revet fint
  • ½ stk Porre - Finthakket
  • 2-3 spsk Fuldkornsmel - fx. fuldkornsspelt
  • 2 stk Æg
  • 1 dl Mælk
  • salt/peber
  • 1 L Hønse-/ grøntsagsfond
  • 3 store Gulerødder
Karrysovs
  • 1 spsk God karry
  • 1 spsk Olie
  • 1 stort Løg - finthakket
  • 1 stort Æble - Groft revet
  • ½-1 L Suppe fra kødbollerne
  • 1 spsk sød Chutney
  • Meljævning
Fremgangsmåde
  1. Svinekødet røres med alle ingredienserne til kødbollerne. Mælk samt mel tilpasses så farsen bliver lind.  

  2. Vand bringes i kog i en gryde sammen med bouillionterningen. Eller brug en hjemmelavet hønsekødsfond.

  3. Skræl gulerødder og tilsæt kogevandet.

  4. Kødbollerne formes og simrer ved svag varme i ca. 10 min. til de flyder "ovenpå". Suppen fra kødbollerne sigtes og gemmes til karrysovsen.

Karrysovs
  1. I en anden gryde blandes olie og karry. Karryen ristes let. Løg og æble tilsættes og ristes. Suppen fra bollerne tilsættes og koges op. Småkoger ca. 5 min. Jævnes med mel og mælk. Smages til med salt og blommechutney. Brug gerne en anden slags chutney, hvis du ikke har blommechutney. Eller brug en sjat æblesirup eller honning. 

  2. Blend de kogte gulerødder og tilsæt karrysovsen.

  3. Sovsen blendes med stavblender til slut. Bollerne anrettes i en skål og sovsen hældes over. Serveres med ris samt øvrigt tilbehør.

Opskriftsnoter

Øvrigt tilbehør: Kogte majs og ærter. Ananas i tern. Rosiner samt peanuts. Dampet broccoli og bagte gulerødder.

Print Friendly, PDF & Email