Boller i karry med tilbehør
- 600 g Svinefars
- 1 stort Løg - finthakket
- ½ stk Revet squash - Revet fint
- ½ stk Porre - Finthakket
- 2-3 spsk Fuldkornsmel - fx. fuldkornsspelt
- 2 stk Æg
- 1 dl Mælk
- salt/peber
- 1 L Hønse-/ grøntsagsfond
- 3 store Gulerødder
- 1 spsk God karry
- 1 spsk Olie
- 1 stort Løg - finthakket
- 1 stort Æble - Groft revet
- ½-1 L Suppe fra kødbollerne
- 1 spsk sød Chutney
- Meljævning
-
Svinekødet røres med alle ingredienserne til kødbollerne. Mælk samt mel tilpasses så farsen bliver lind.
-
Vand bringes i kog i en gryde sammen med bouillionterningen. Eller brug en hjemmelavet hønsekødsfond.
-
Skræl gulerødder og tilsæt kogevandet.
-
Kødbollerne formes og simrer ved svag varme i ca. 10 min. til de flyder "ovenpå". Suppen fra kødbollerne sigtes og gemmes til karrysovsen.
-
I en anden gryde blandes olie og karry. Karryen ristes let. Løg og æble tilsættes og ristes. Suppen fra bollerne tilsættes og koges op. Småkoger ca. 5 min. Jævnes med mel og mælk. Smages til med salt og blommechutney. Brug gerne en anden slags chutney, hvis du ikke har blommechutney. Eller brug en sjat æblesirup eller honning.
-
Blend de kogte gulerødder og tilsæt karrysovsen.
-
Sovsen blendes med stavblender til slut. Bollerne anrettes i en skål og sovsen hældes over. Serveres med ris samt øvrigt tilbehør.
Øvrigt tilbehør: Kogte majs og ærter. Ananas i tern. Rosiner samt peanuts. Dampet broccoli og bagte gulerødder.