Broccolisuppe m/ tortilla

Broccoli-ærte suppe m/ fuldkornstortilla

Denne ret er en super reste-ret. Står du ofte tilbage med en kedelig, temmelig stor broccolistok, når de ellers lækre broccolibuketter er nøjsomt skåret af – og spekuleret over, hvad den mon kan bruges til? Så er vi i samme båd – lige indtil ideen om denne suppe blev til. I bedste Stop Spild af Mad stil, har jeg de sidste 5 gange vi har fået broccoli, gemt de kedelige stokke i fryseren. Man kan med fordel rense og skære broccolien i grove tern inden de fryses. De optøet broccoli er svampede og kedelige at se og dufte til – men fortvivl ikke – det gør bestemt ikke suppen ringere.

Opskriften passer til ca. 4 personer.IMG_2398

Ingredienser:

5-6 broccoli-stokke

2 store løg

3 fed hvidløg

1 l vand + 1 spsk herbamare bouillon

3 store bagekartofler

1 ps. ærter

½-1 dl hvidvin eller fløde

Løvstikkesalt, hvid peber, knust chili

 

Fremgangsmåde:

Løget svitses i lidt olivenolie sammen med knust hvidløg. 1 L vand tilsættes sammen med en spsk herbamare grøntsagsbouillon. Kartofler skrælles og skæres i store tern. Tilsættes suppen sammen med de grove tern broccoli. Koger ca. 20 min eller til det er mørt. Ærterne tilsættes og koges igennem. Herefter blendes det hele og smages til med løvstikkesat, hvid peber og lidt knust chili. Hvidvin tilsættes og suppen simrer videre mens fuldkornstortillaerne laves.

Server sprødstegt bacontern eller chorizo på suppen. Sprøde rugbrødscroutoner er også lækkert.

FuldkornstortillaIMG_2395

8 store fuldkornstortilla

1 glas salsa (brug med fordel hjemmelavet salsa)

1 pose revet mozzarella

De 4 tortillaer ligges på en bageplade og salsaen fordeles i et tyndt lag. Herefter drysses de med revet ost og toppes med endnu en tortilla og trykkes godt sammen. Bages i ovnen ved 200° i 5-7 min til de er sprøde i kanten. Skæres i 6 trekanter og serveres straks.

Til børnene kan man med fordel smøre tortillaerne med tomatpuré. Er også super lækre som snack i madpakken.

 

Print Friendly, PDF & Email