Brunch Gratin

Denne ret er saftig og lækker. I bedste Stop spil af Mad stil hvor alt godt fra køleskabet kan bruges – denne udgave med skønne pølser og kogte kartofler, der smager lidt af søndags brunch og hyggeligt selskab.

Jeg har lyst til at skrive en rest spidskål glemt i grøntsagsskuffen, en rest kartofler fra dagen før, en rest slatne asparges og en rest grill pølser fra aftensmaden og så lige en rest pikant ost glemt bagerst i køleskabet – det er nemlig lige præcis sådan denne ret er bygget op… Tilføj selv mere til ingredienslisten afhængig af hvad dit køleskab byder på – Fx squash, gulerødder, peberfrugt mv

Bland æggemassen og hæld over grønsagerne fx i små muffinsforme hvis du skal lave en hurtig lækker brunch til uventede gæster.

Brunch Gratin
Antal: 4 Personer
Ingredienser
 • ½ stk Spidskål
 • 4-5 stk Asparges
 • 250 g Kogte kartofler fra aftensmaden
 • ½ pose pølser
 • 10 stk æg
 • ½ pakke Pikant ost
 • 1 dl mælk
 • 100 g Revet mozzarella
 • Salt/peber
Fremgangsmåde
 1. Start med at snitte spidskålen i tynde strimler og hak i mindre dele. Steg det på en pande med lidt olivenolie til det falder sammen. Krydr med salt og peber – urtesalt fx ramsløg eller andet fungerer super godt til dette.

 2. Tag et ovnfast fad ca. 20 x 30 og smør det med lidt olie i bunden. Hæld det stegte spidskål i bunden og steg asparges i mindre stykker på samme pande i et par minutter.

 3. Skær i mens kartofler i tern og pølser i skiver på ca. ½-1 cm.

 4. Fordel asparges over spidskålen og steg pølserne på samme pande i et par minutter.

 5. Fordel de kolde kartofler i fadet og hæld pølseskiverne jævnt over. Krydr med skønne krydderier, som minimum salt og peber. Fordel den revet ost over.

 6. Slå æggene ud i en skål og tilsæt mælk og pikant ost og pisk godt. Brug gerne rigelig pikant ost – det giver en dejlig cremet smag.

 7. Hæld æggemassen over grøntsagerne og pølserne og bag gratinen i ovnen ved 180 grader i ca. 30-35 min. til den er gylden og lækker.

  Er du mere til mindre æggemuffins fx til søndags brunchen, fordeles fyldet i bunden af formene, drys med revet ost og hæld æggemasse i så formene er ca. 2/3 fyldt. Bages i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min – til de er gyldne og lækre.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.