Dampet fisk med belugalinser

Dampet havkat med sennepsmarineret belugalinser

IMG_2129Til 2 personer:

300 g hvid fisk (fx havkat)

100 g Belugalinser

50 g Edamamebønner (soyabønner)

1 porre

Urtesalt

Sennepsmarinade:

2 spsk sennep, urtesalt, 1 spsk olivenolie, 2 spsk hvidvinseddike, knust chili, 1 fed knust hvidløg

Fremgangsmåde:

Fisken ordnes, skæres i to lige store stykker og ligges på et stykke bagepapir i et ovnfast fad. Drysses med urtesalt. Bagepapiret pakkes forsigtigt om. Bages i ovnen i ca. 15-20 min. Imens koges belugalinserne ca. 10 min. i forholdet 1 del linser til to dele vand. Så der stadig er godt bid i.

Marinaden røres sammen. Det overskydende vand fra linserne hældes fra og de damper let tørre. Marinaden røres i linserne mens de stadig er varme. De optøet soyabønner overhældes med kogende vand og trækker ca. 5 min. Porren renses og skæres i tynde strimler. Svitses let på en pande, krydres med urtesalt og bruges som bund under linserne.

Belugalinser anrettes på en tallerken. Soyabønner ligges ovenpå og til sidste den dampende fisk.  Server gerne et rustikt flûtes/grøntsagsboller til samt en lækker tomatsalat. Velbekomme!

For mere friskhed/sprødhed kan 2 forårsløg strimles i tynde skiver og blandes i linserne.

 

Print Friendly, PDF & Email