Forårs Tarteletter

Forårs tarteletter med kylling – den Nemme!!

IMG_1636

Herhjemme elsker vi Tarteletter – både den gammeldags måde, men også denne lette forårsmåde.

Det tilfører retten helt nye dimensioner, at benytte friske grøntsager fra haven. Det skal prøves.

Har man som også tilmed kødet gående frit i haven – er det en oplagt anvendelse, at koge tarteletter når der alligevel er slagtet hanekyllinger. Denne ret kom til efter slagt af vores unghane Lloyd – min søns kælehane – han var MEGA sej og var selv med til at slagte hanen. Og han medgav tilmed at det var de bedste tarteletter han har smagt!!

 

Forårstarteletter
Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 2 stk Kyllingebryster
  • 250 g Champignon
  • 1 lille bundt Grønne asparges
  • 1 dl Friske ærter
  • 4 stk forårsløg
  • 25 g smør
  • 3-4 spsk Hvedemel
  • ½ L Hønsefond
  • salt + peber
  • Tarteletskåle
Fremgangsmåde
  1. Kyllingebryst filetter koges i ½ l hønsefond. Har man ikke en god fond på lager - kan alternativt brnyttes ½ L vand tilsat 1 boullionterning. Husk at gemme kogevandet.

  2. Champignon renses og skæres i små stykker. Asparges renses grundigt. Og den træede del knækkes af. Både asparges + ender dampes møre i lidt vand, kun så det lige akkurat dækker -og skæres derefter i mindre stykker. Enderne sorteres fra. Gem endelig kogevandet.

  3. Ærter bælges, hældes i en lille skål. Forårsløg renses og skæres i små stykker. Kyllingen skæres i tern.

  4. Smøret smeltes i en gryde, melet tilsættes. Bag smør og mel godt igennem et par minutter under konstant omrøring. Kogevand fra kyllingen samt asparges spædes i opbagningen lidt af gangen og piskes til en tyk lind konsistens.

  5. Øvrige ingredienser tilsættes, bringes i kog og smages til med salt og peber. Der skal stadig være bid i grøntsagerne.
  6. Tarteletterne varmes ved 200 grader. Klar til servering.
Opskriftsnoter

Nemme tips:

Som alternativ kan benyttes grønnes asparges i glas samt champignon i glas. Endvidere ærter fra frost som overhældes med kogende vand i en skål og tøer op i ca. 5 min.

Alternativ:

Har man mod og tid, anbefales den gammeldaws fremgangsmåde med kogning af en høne/hane som giver nogle usandsynlige smagsfulde tarteletter!! Se opskrift på Høns i asparges HER.

Den Lette:

Den opbagte sovs kan erstattes af en mere Let version med meljævning.

 

Print Friendly, PDF & Email