Grøntsags Frittata

Skøn grøntsagsfrittata

Denne ret er nem, hurtig og super lækker.

Du kan bruge lige præcis de grøntsager du har i køleskabet.

Den kan varieres i det uendelige, brug dine favorit krydderier og retten skifter nemt karakter.

God til både børn og voksne. Også skøn dagen efter i madpakken i små stykker.

 

 

 

Grøntsags Frittata
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 1 Squash
  • 3 Porre
  • 200 g Champignon
  • 200 g Bacon i tern
  • 8 Æg
  • 1 dl Fløde
  • 100 g Revet mozzarella
  • 1 dusk Persille
  • Salt/ peber/ timian
Fremgangsmåde
  1. Start med at stege bacon på en tør pande og lad den dryppe af på fedtsugende papir.

  2. Vask alle grøntsager. Skær squash i tern. Champignon skæres i grove stykker.

  3. Skær porre i ca. 1 cm tykke skiver og blancherer dem i 3-4 min. Lad dem dryppe godt af i en sigte. Hæld porre i et ildfast fad.

  4. Tør panden af for baconfedt - lad en smule blive på som du kan stege squashen i. Kort ved høj varme. Hæld dem op i fadet til porrerne.

  5. Steg champignon kort ved høj varme, så de tager lidt farve og falder sammen. Hæld dem op til de øvrige grøntsager.

  6. Drys godt med salt, gerne en skøn urtesalt over grøntsagerne. Vær dog opmærksom på, at baconen også er ret salt. Herhjemme har vi selv blandet en skøn urtesalt af selleri/ løvstikkesalt, røget paprika og timian. Kværn godt med peber over.

  7. Hæld baconen sammen med grøntsagerne og pisk æg med fløde. Bland den revet ost i æggemassen og fordel den over grøntsagerne og baconen.

  8. Bag grøntsagsfrittataen i ovnen ved 200 grader i 25-30 min

  9. Hak persillen og drys over inden servering. Spis en dejlig frisk salat til eller et godt brød.

Print Friendly, PDF & Email