Indbagt And med Rosenkål

Indbagt And  i porre/champignon med Rosenkål-salat

Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 2 stk Andebryster
  • 1 pk optøet butterdejsplader (6 stk)
  • 2 stk porre
  • 250 g Champinon
  • 2 spsk Soya
  • 1 spsk Æblesirup/honning
  • Urtesalt/ peber
Fremgangsmåde
  1. Porrer renses og snittes i tynde skiver. Champignon vaskes og skæres ligeledes i tynde skiver. Begge dele ristes på en pande med lidt olie til det er faldet godt sammen.

  2. Krydres med urtesalt og lidt peber og steger lidt videre sammen med 2 spsk soya samt 1 spsk sirup. Pas på det ikke brænder på.

  3. Læg alle butterdejsplader på let meldrysset bord.

  4. Læg to skefulde grøntsager på den ene halvdel af hver butterdejsplade. Dryp med lidt æblesirup (eller anden sirup/honning).

  5. Den ferske and befries for skind. Steges på en pande på begge sider ganske kort. Krydr med salt og peber.

  6. Skær andebrysterne i tynde skiver ca. 0,5 cm og læg ca. 3 skiver på de stegte grøntsager.

  7. Butterdejsplanden foldes sammen og lukkes i kanterne med en gaffel (som ved pirogger). Pensles med lidt sammenpisket æg. Brug også gerne det sammenpisket æg som "lim" rundt i kanterne.

  8. Bages i ovnen ved 175 grader i ca. 20-25 min.

Rosenkål salat med mandler

rosenkål

Rosenkålssalat med mandler
Antal: 2 Personer
Ingredienser
  • 300 g Rosenkål
  • 50 g Mandler
  • ½ Rødløg
  • 1-2 spsk Æblesirup/honning
  • Salt/ peber
Fremgangsmåde
  1. Skyl og rens rosenkålen ved at fjerne de yderste blade og skære det grove af stokken.

  2. De rensede rosenkål skal nu blancheres i let saltet vand. Bring vand i kog. Sluk for blusset. Put rosenkålen i og lad den trække i 5-7 min. Dryp dem herefter godt af. 

  3. Mandler smuttes. Hæld mandlerne i en lille skål og lad dem trække i kogende vand ca. 5 min. Herefter kan skallen "smuttes" af.

  4. Rødløg hakkes fint.
  5. Varm en sautepande op. Tilføj lidt olivenolie og rist rosenkålen et par minutter. Tilsæt æblesiruppen og salt/peber og lad rosenkålen få lidt farve. Anrettes på et fad og drysses med mandler samt fint hakket rødløg.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.