Indbagt And i porre/champignon med Rosenkål-salat
- 2 stk Andebryster
- 1 pk optøet butterdejsplader (6 stk)
- 2 stk porre
- 250 g Champinon
- 2 spsk Soya
- 1 spsk Æblesirup/honning
- Urtesalt/ peber
-
Porrer renses og snittes i tynde skiver. Champignon vaskes og skæres ligeledes i tynde skiver. Begge dele ristes på en pande med lidt olie til det er faldet godt sammen.
-
Krydres med urtesalt og lidt peber og steger lidt videre sammen med 2 spsk soya samt 1 spsk sirup. Pas på det ikke brænder på.
-
Læg alle butterdejsplader på let meldrysset bord.
-
Læg to skefulde grøntsager på den ene halvdel af hver butterdejsplade. Dryp med lidt æblesirup (eller anden sirup/honning).
-
Den ferske and befries for skind. Steges på en pande på begge sider ganske kort. Krydr med salt og peber.
-
Skær andebrysterne i tynde skiver ca. 0,5 cm og læg ca. 3 skiver på de stegte grøntsager.
-
Butterdejsplanden foldes sammen og lukkes i kanterne med en gaffel (som ved pirogger). Pensles med lidt sammenpisket æg. Brug også gerne det sammenpisket æg som "lim" rundt i kanterne.
-
Bages i ovnen ved 175 grader i ca. 20-25 min.
Rosenkål salat med mandler
- 300 g Rosenkål
- 50 g Mandler
- ½ Rødløg
- 1-2 spsk Æblesirup/honning
- Salt/ peber
-
Skyl og rens rosenkålen ved at fjerne de yderste blade og skære det grove af stokken.
-
De rensede rosenkål skal nu blancheres i let saltet vand. Bring vand i kog. Sluk for blusset. Put rosenkålen i og lad den trække i 5-7 min. Dryp dem herefter godt af.
-
Mandler smuttes. Hæld mandlerne i en lille skål og lad dem trække i kogende vand ca. 5 min. Herefter kan skallen "smuttes" af.
-
Rødløg hakkes fint.
-
Varm en sautepande op. Tilføj lidt olivenolie og rist rosenkålen et par minutter. Tilsæt æblesiruppen og salt/peber og lad rosenkålen få lidt farve. Anrettes på et fad og drysses med mandler samt fint hakket rødløg.