Kylling i kokos-karry sauce

Denne ret er absolut skønnest i sensommeren og efteråret hvor alle grøntsagerne er i sæson. Det smages.

Brug andre grøntsager på andre tider af året tilpasset sæsonens grønt – gode danske råvarer – for mest smag og kraft.

Kylling i kokos-karry sauce
Antal: 4 Personer
Ingredienser
  • 4-6 stk Kyllingefiletter
  • 1 spsk Olivenolie
  • 1 stort Løg i tern
  • 1 spsk God karry
  • 2 stk Æbler i tern
  • 1 stk Blomkål ca. 700 g
  • ½-1 stk Broccoli
  • 4 store Gulerødder
  • 1 ds Kokosmælk
  • 1 spsk Kokossukker
  • Salt/Peber
Tilbehør
  • Ris
  • 2-3 stk Majskolber
Fremgangsmåde
  1. Start med at rense og ordne alle grøntsager.

    Skær gulerødder i skiver ca. 0,5 cm tykke. Det ene æble skæres i tern. Del broccoli i buketter og skræl stokken. Skær stokken i små tern. Halver blomkålen. Den ene halvdel deles i yderligere 4 "lagkage" stykker og ligges på en bageplade, pensles med olie og krydres med chilisalt.

  2. Den anden halvdel af blomkålen skæres i mindre stykker og koges i let saltet vand i ca. 10 min. Hæld vandet fra, men gem det. Med en stavblender, blendes blomkålen til en lind masse med lidt af kogevandet. Gem det til saucen.

  3. Skær kylling i tern.

  4. Hak løg i tern og steg det i en stor gryde i olivenolie. Tilsæt karry og rist et par minutter.

  5. Steg kyllingen til den er gennemstegt – ca. 4-5 min. Tilsæt æbletern og steg et par minutter.

  6. Hæld kokosmælken ved og tilsæt gulerødder og broccolistok i tern. Tilsæt blomkålspureen – ca. 2-3 dl. Smag til med kokossukker og salt og peber. Lad det hele simre ved middelvarme i ca. 20 min

  7. Bag nu blomkålen i ovnen ved 225 grader i ca. 20 min.

  8. Bræk majskolberne i mindre dele og kog i saltet vand til de er knap færdige. Ca. 5 min. Sluk blusset og Lad dem trække i kogevandet til de skal serveres.

  9. Kog risene.

  10. 5 min inden servering tilsættes broccolibuketter kyllingesaucen, så de stadig har godt bid.

  11. Skær det sidste æble i tern og anret i en skål.

  12. Hæld vandet fra majs og ris. Tag blomkålsstykkerne ud af ovnen.

  13. Server kyllinge retten med ris, blomkålsbøffer, majskolber og æbletern. Server gerne et godt stykke brød til at suge den skønne sauce.

  14. Top evt med jordnødder/ peanuts eller salte mandler.

Opskriftsnoter

Har man ikke mod på blomkålspureen, kan denne erstattes af 1 ekstra dåse kokosmælk eller 1-2 dl hønsefond. Herhjemme preppes blomkålspureen når tid er og gemmes i fryserene til travle dage. (eller når blomkålen findes forputtet i køleskuffen og ser lidt trist ud)

Print Friendly, PDF & Email
Switch to desktop version