Laks i kokosmælk

Laks i kokosmælk

 

 

 

 

 

Laks i kokosmælk
Ingredienser
  • 500 g Laksefilét
  • 4-5 store Gulerødder
  • 1 spsk Olie
  • 1 spsk rød karrypasta
  • 400 ml kokosmælk (en dåse)
  • 1 stort Æble
  • 1 bdt Forårsløg
  • 2 spsk Fiskesauce
  • 4 stk Tomater
  • Saft af en citron/lime
Fremgangsmåde
  1. Klargør laksen og skær den i grove tern. Gulerødder skrælles og skæres på skrå i tynde skiver.

  2. Varm en wok op til den er rygende varm. Tilsæt olie og steg karrypastaen i ca. 30 sek under omrøring. Tilsæt gulerødder i tynde skiver. Hæld kokosmælken på og bring i kog. Lad det småkoge under låg i ca. 10 min.

  3. Halvér æblet, fjern kernehuset og skær det i tynde skiver. Forårsløg renses og skæres i skrå skiver. Hold den hvide og grønne del adskildt. Efter 10 min. tilsættes laksen og den hvide del af forårsløgene og æblerne. Lad det simre ca. 5-8 min. til fisken akkurat er færdig.

  4. Smag til med fiskesauce og lime/citronsaft. Tag wokken af varmen. Halver tomaterne, fjern kernerne og skær dem i både. Strø tomater samt forårsløg over retten.

Opskriftsnoter

Serveres med godt brød og blancherede broccoli. Evt. grove ris eller fuldkornspasta/ nudler

 

Print Friendly, PDF & Email
Switch to desktop version