Laks i kokosmælk
- 500 g Laksefilét
- 4-5 store Gulerødder
- 1 spsk Olie
- 1 spsk rød karrypasta
- 400 ml kokosmælk (en dåse)
- 1 stort Æble
- 1 bdt Forårsløg
- 2 spsk Fiskesauce
- 4 stk Tomater
- Saft af en citron/lime
-
Klargør laksen og skær den i grove tern. Gulerødder skrælles og skæres på skrå i tynde skiver.
-
Varm en wok op til den er rygende varm. Tilsæt olie og steg karrypastaen i ca. 30 sek under omrøring. Tilsæt gulerødder i tynde skiver. Hæld kokosmælken på og bring i kog. Lad det småkoge under låg i ca. 10 min.
-
Halvér æblet, fjern kernehuset og skær det i tynde skiver. Forårsløg renses og skæres i skrå skiver. Hold den hvide og grønne del adskildt. Efter 10 min. tilsættes laksen og den hvide del af forårsløgene og æblerne. Lad det simre ca. 5-8 min. til fisken akkurat er færdig.
-
Smag til med fiskesauce og lime/citronsaft. Tag wokken af varmen. Halver tomaterne, fjern kernerne og skær dem i både. Strø tomater samt forårsløg over retten.
Serveres med godt brød og blancherede broccoli. Evt. grove ris eller fuldkornspasta/ nudler