Nudler med tigerrejer

Denne ret kan nydes frisk og lækker med sæsonens råvarer direkte fra drivhuset, altså den optimale løsning. Men kommer lysten i vinterens mørke og kulde kan man sagtens lave den af de næstbedste råvarer fra frost og dåse.

Opskriften nedenfor er med friske skønne solmodne grøntsager og tigerrejer fra fiskemanden – det kan smages – så englene synger.

Nudler med tomater og tigerrejer
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 20 stk Solmodne cherry tomater 10 almindelige kan benyttes
  • 1 dl Hvidvin
  • 2-3 fed Hvidløg
  • 2 spsk Olivenolie
  • 1 pk Nudler (4 firkanter) Alternativt kan benyttes spagetti
  • 1 stor håndfuld Friske basilikum blade
  • 400 g Tigerrejer
  • Salt + peber
Fremgangsmåde
  1. Start med at halvere de små tomater. Man kan sagtens bruge alle typer af tomater for mangfoldighedens skyld. Og alternativ kan benyttes en dåse hakkede tomater.

  2. Snit hvidløg i tynde skiver og hak basilikum groft. Gem nogle topskud til pynt.

  3. Varm en saute-pande eller wok op og hæld olien på. Start med at riste hvidløg og tomater 3-4 minutter. Tilsæt halvdelen af den hakkede basilikum.

  4. Hæld hvidvinen ved og lad det stege mens nudlerne tilberedes.

  5. Steg tigerrejerne til de er gennemvarme – ca. 5 min. Drys med salt og peber – brug gerne chilisalt.

  6. Hæld vandet fra nudlerne og vend dem med rejerne i panden. Drys resten af den hakkede basilikum over og vend rundt. Pynt med de sidste topskud basilikum.

  7. Server straks med godt rustikt brød til at suge den skønne væde.

Opskriftsnoter

Benyttes dåsetomater ryger lidt af smagen af sol og sommer. Det er derfor en god ide at smage godt til undervejs – det kan blive nødvendigt at bruge lidt ekstra chilisalt og peber.

Har man ikke nudler, kan pasta/spaghetti bruges.

Hemmeligheden bag denne skønne ret – er at lave den lynhurtigt så tomaterne ikke mister sit bid. Det giver den skønneste smagsoplevelse.

Print Friendly, PDF & Email