Anderilette

Anderilette af anderester

Denne opskrift er i bedste #Stop Spild Af Mad – ånd. At den er placeret under slowfood er måske lidt misvisende – den er nemlig både hurtig og nem at lave. Men det kræver dog, at der foreligger en allerede stegt and. Derfor er den perfekt til juledagene, da alle de små anderester fra juleaften er ideel at bruge.

Forberedelserne starter allerede juleaften. Når alle reelle stykker kød er skåret fra andeskroget, plukkes alle øvrige andekødsrester af og samles i en bøtte. Der er overraskede mange småklumper af andekød gemt mellem ben og knogler. Husk rygstykket, her er der meget godt kød at finde. Gem dem i køleskabet til de skal bruges. Gem også det skønne rene andefedt, som også skal bruges til denne ret.

Perfekt smagfuld anderilette til julefrokosten:

Anderilette med timian og cognac
Antal: 6 personer
Ingredienser
  • 2-3 dl Andekødsrester
  • 1 stk andelever
  • 1 fed hvidløg
  • ½ citron
  • 1 dl andefedt
  • ½ stk løg
  • 2 kviste frisk timian
  • 4-5 spsk cognac
  • salt/peber
Fremgangsmåde
  1. Hak andekødet i mindre stykker. Varm det igennem i en lille kasserolle i andefedtet.

  2. Mens andekødet står og simrer, steges andeleveren i en spsk andefedt sammen med finthakket løg og hvidløg. Steg timiankvistene med. 

  3. Skru ned til middelvarme og tilsæt 2-3 spsk cognac. Det skal ikke flamberes.

  4. Når kød og lever er varmet godt igennem, hældes det op i en minihakker og blendes til en lind masse. Tilføj saften af ½ citron og smag til med salt og friskkværnet peber og ekstra cognac.

  5. Riletten er klar, når den er tyk og cremet og smørbar. Fyld på små glas og hæld lidt andefedt på toppen. Lad gerne riletten modne et par dage i køleskab før den spises.

  6. Tag riletten ud af køleskabet en times tid inden servering.

Opskriftsnoter

Har man ikke gemt andeleveren eller er blevet snydt for den - kan denne undlades. Husk dog at noget af den fine smag forsvinder.

 

Serveres på små chips af ristede rugbrød, toppet med ristede hasselnødder i sirup. Finthakket svesker kan også benyttes. Og for at ramme alle smage, kan man servere små sprøde syltede drueagurk til eller corniconer. 

Print Friendly, PDF & Email