Fasan i fad med kokosmælk

Ovnstegt Fasan i fad med kokos-karry sauce

Til denne ret kan benyttes sæsonens grøntsager. Her er brugt hvad køleskabet lige bød på – men også fennikel, blomkål, græskar og andet godt kan benyttes. Endvidere kan ens ynglings krydderier benyttes. Kun fantasien sætter grænser – En vigtig ingrediens er kokosmælken som i denne sammensætning med karry, giver den skønneste sauce uden sammenligning. Brug fuldfed kokosmælk for at opnå den cremede effekt til fulde.

Til 4 personer:DSC00583

2 fasaner

5 gulerødder

1 squash

1 stort rødløg

Olivenolie

2 spsk karry

Hvid peber/salt

saft af 1 citronDSC00586

1 ds kokosmælk

 

Fremgangsmåde:

Fasan renses godt, parteres og udbenes. Lårene kan forblive med ben. Vær omhyggelig med at få alle hagl væk – tandlægeregningen er en dræber!!

Alle grøntsager renses og skæres i grove stykker. Ligges i et ovnfast fad. Krydder med salt og peber.

Varm en stegegryde godt op. Tilsæt olivenolie og rist karryen af. Tilsæt fasanstykkerne og brun dem godt af. Krydder med hvid peber og salt. Alle fasanstykkerne ligges oven på grøntsagerne.

I en kasserolle varmes en sjat olie. En spsk karry tilsættes og ristes godt. Overhæld med kokosmælk. Pres citronen ud i saucen og smag til med salt og peber. Varmes godt igennem. Hæld saucen over grøntsager og kødet. Dæk fadet med staniol og stil i ovnen ved 185 grader i 55 min.

Serveres med ovnstegte kartofler, ris eller quinoa/perlespelt. Husk godt rustikt brød til at suge den skønne sauce op med!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.