Hjemmelavet Rødkål

Julelækkerier

Julen nærmer sig med hastige skridt – SKØNT!

Jeg elsker JUL!!

Det er tid til at koge og braisere, stege og bage. Men først skal tilbehøret være klar.

Prøv denne kraftige, sødmefulde og dybe rødkål. Brug den både til frikadellerne, andestegen, flæskestegen og gerne kold på smørrebrødet.

 

 

Hjemmelavet Rødkål
Antal: 4 Glas á ½ L
Ingredienser
  • 1 stk Rødkål ca. 2 kg
  • 1-2 dl Hindbæreddike
  • 2-3 dl Koncentreret ribssaft
  • 1 dl Brun Farin
  • 1 stang Kanel
  • 1 stk Stjerneanis
  • 1 stk Laurbærblad
  • Smør/andefedt
  • Salt/peber
  • Evt kirsebærsirup
Fremgangsmåde
  1. Start med at klargøre rødkålen ved, at fjerne de yderste blade. Del rødkålen i halve og derefter i kvarte - er det et stort kålhoved kan det blive nødvendigt, at dele i yderligere ottendedele. Tag nu hver del og snit ganske fint. Alternativt kan benyttes et mandolinjern. 

  2. Kom det fintsnittede rødkål i en stor skål og vend hindbæreddiken i. Almindelig eddike kan benyttes.

  3. Tag en stor gryde (min. 8 L) og smelt smørret. Er man så heldig, at have en rest andefedt, kan det med fordel benyttes. Rødkålen tilsættes og steges ved middelvarme under omrøring til kålen falder sammen. Det skal ikke tage farve. 
  4. Tilsæt saft, farin og krydderier og lad hele herligheden stå og simre ved lavt blus i ca. 2-3 timer. Hold øje med, at kålen ikke brænder tør for væde. Tilsæt mere saft undervejs hvis det bliver nødvendigt.
  5. Efter en time fiskes kanel og stjerneanis op. Smag til med salt og peber.  Mangler rødkålen sødme - tilsæt lidt kirsebærsirup (anden sirup kan benyttes) Mangler rødkålen syre - tilsæt yderligere eddike.

  6. Rødkålen er færdig og klar til at komme på glas når væden er tyk og cremet og kålen mør.
Opskriftsnoter

Kan gemmes i evigheder på køl - hvis ikke man når at spise det inden.

Alternativt kan man fryse kålen i små portioner. Når det varmes op - tilsæt en spsk andefedt eller smør.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.