Langtidsstegt hanekylling

Skøn langtidsstegt hanekylling

20141103_125703

I foråret 2014 flyttede de skønnest hønsebasser ind i vores have – 3 stk. Vi har ikke holdt høns før og havde lovet ældste-arvingen, at vi selvfølgelig skulle have kyllinger også – så der blev 5 ialt. Da vi ikke har varmelampe mv fandt vi nogle fine New Hamshire kyllinger netop varmefri ca. 4 uger gamle, som vi i pinsen hentede hjem til det lille hønsehold. Lykken ville ingen ende tage og de voksede sig store og fine – men æggene udeblev! Og mistanken voksede om, at de kunne være haner vi havde fået med os. Og i et villa-kvarter er det vist ikke alle som finder høns lige vidunderlige – slet ikke hanegalen før en vis herre får sko på. I oktober da han var ca. 6 mdr fik vi vores mistanke bekræftet – en skøn galen begyndte, først i det små, men han lærte hurtigt sin stemme at kende og vi måtte sande, at han måtte slagtes. Flot var han – og hold nu op hvor smagte han også godt!! Det er ihvert fald ikke sidste gang vi gør det. Her til foråret står den igen på et par nye kyllinger og det vil ikke længere være en skuffelse hvis de viser sig, at være haner. (Heldigvis er den anden New Hamshire en høne og trods vintervejr, er hun netop begyndt at lægge æg!!)

20150103_123743

Til 4 personer:

1 hanekylling ca. 1,6-2 kg

ca. 8 skiver bacon

1 økocitron i skiver

2 æbler i både

salt/peber/timian

2 dl hvidvin

Fremgangsmåde:

Er hanen fra frost, skal den tøes op på køl i et-to døgn inden tilberedning.20150103_124110 (1)

Hanen renses godt, duppes tør indvendig og krydres med rigelig salt, peber og timian indvendig. Citronen skæres i skiver som lægges op ad siderne indvendig – i hulningen stoppes æblebåde og timian til hanen er helt fyldt. Begge lår vikles ind i bacon (ca. 2 skiver til hver ben). Hver vinge vikles også ind med bacon. Det sidste bacon lægges på brystet og dækker så meget som muligt. Hanen lægges i en bradepande med 2 cm vand samt hvidvinen. Sættes i ovnen på ca. 125 grader i 5 timer (endelig ikke varmluft). Ca. hver time dryppes hanestegen med skyen fra bradepanden. OBS den må endelig ikke tørre ud – er det tilfælde, tilsættes mere vand og vin. Tilsidst kan man med fordel sætte ovnen på grill ca. 4-5 min, hvis ikke baconen allerede er sprød – men hold øje, det kan nemt gå galt!

Tilbehør:

Serveres med græskarpuré, skysovs med stegte svampe og rosenkålssalat eller vindruesalsa.

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.