Et super nemt og enkelt alternativ som tilbehør til det meste. Afhængig af krydderier, kan det varieres i det uendelige.
Lav som her en enkel og velsmagende variant, hvor smør og urter træder i gennem.
- 1 blomkålshoved
- 50 g blødt smør
- 2 spsk olie (citronolie)
- 2 spsk krydderurte salt
- 1 drys peber
-
Rens og skyl blomkålen grundigt. Skær stokken til, så blomkålen står fast. Dryp af på et viskestykke.
-
Placer blomkålet på et stykke bagepapir i et ovnfast fad.
-
Dryp olien ud over. Jeg brugte citronolie – har man ikke det, kan man bruge saften af ½ citron.
-
Smør det bløde smør ud over hele blomkålet. Og drys med krydderurte salt. Kværn peber over. Jeg brugte ramsløgsalt, giver en dejlig løgsmag.
-
Bag i ovnen ved 180 grader i ca. 30-40 min. hvis du som os, ønsker dit blomkål mørt, men fast og med bid.
Ønsker man blomkålen gennembagt, mør og blød skal det bages 10-20 min længere afhængig af størrelse. Dæk med staniol halvvejs gennem bagetiden for at undgå brankning.
-
Overhæld blomkålen et par gange undervejs med den skønne smørsovs som drypper ned i bunden af fadet. Gentag dette lige inden servering.
-
Server til fx en god bøf, kylling eller bagt fisk.
Prøv også med friske hakkede krydderurter fx purløg, persille, oregano mv. Drys dem på til sidst lige inden servering.
.