Blomkål med pærer og æbler

Efterårssalat med sprød blomkål, saftige pærer, syrlige æbler og søde tranebær

Efteråret byder på kulder og blæst – men også sprødhed, sødme og lækkerness i det gastronomiske univers.

Kål i rå mængder tilfører måltiderne friskhed, sprødhed, syre, saft og sødme i et smags og sanse fyrværkeri.

Nogen vil måske rynke på næsen – hmm KÅL… Men giv det en chance, måske du bliver overrasket!!

 

Blomkålssalat med æbler og pærer
Antal: 2
Ingredienser
  • ½ stk Blomkål
  • 1 stk Pære
  • 1 lille æble
  • 1 håndfuld tørrede tranebær
  • 1 håndfuld ristede nødder
  • 1 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
  • ½ citron
Fremgangsmåde
  1. Skyl blomkålen og del i små buketter. Vend den med lidt hyldeblomst saft og lad den trække indtil de øvrige ingredienser er klar.

  2. Skær pære og æble i tern og vend dem med saften af en halv citron - dette gør at de ikke bliver så nemt brune. Og tilføjer samtidig lidt syre til salaten.

  3. Vend blomkål og frugter sammen og anret på et fad. Drys tørrede tranebær over og lidt ristede nødder. Jeg benyttede en blanding af peanuts og ristede græskarkerner. Salte mandler kan også benyttes.

 

Print Friendly, PDF & Email