Blomkålsris m/ urter og nødder

Blomkålsris med krydderurter og ristede nødder

Blomkål er eventyrlig alsidig – den er en gave i det tidlige forår og kan fås gennem hele sommeren, langt ind i efteråret og vinterperioden. Der er dog intet som frisk sommer blomkål, som kan nydes frisk og sprød. Fx som denne skønne blomkålsris med skønne krydderurter og ristede hasselnødder.

Blomkålsris med urter og nødder
Antal: 4
Ingredienser
  • 1 stk Blomkål
  • 1 dl hakket persille
  • 1 dl Fintklippet purløg
  • 1 spsk Finthakket dild
  • 100 g Ristede hasselnødder
  • 4 spsk Olivenolie
  • ½ Citron
  • Salt/Peber
Fremgangsmåde
  1. Vask og rens blomkålen. Lad den dryppe godt af på et viskestykke. Vask krydderurter og lad dem dryppe godt af.

  2. Tænd ovnen på 200 grader. Bred hasselnødderne ud på et stykke bagepapir og rist/bag dem i ovnen i ca. 10 min til skallen begynder at krakelerer. Lad dem endelig ikke blive for mørke. Køl dem let af og gnid skallerne af med fingrene. Hak nødderne groft.

  3. Skær blomkålen i grove stykker og kør dem en tur i minihakkeren - alternativt kan den rives groft på et rivejern.

  4. På en pande varmes 1 spsk olivenolie. Tilsæt blomkålsrisen og steg i ca. 3 min. Vend godt undervejs.

  5. Tag panden af varmen og drys salt og peber over. Dryp saften af en ½ citron over og vend godt rundt sammen med 3 spsk olivenolie. 

  6. Vend alle krydderurterne i blomkålen sammen med de hakkede afskallede nødder og server.

Print Friendly, PDF & Email