Bønnesalat m/ fyldte snackpeber
1 pose frosne grønne bønner
1 ds blackeye beans eller mix bønner
syltede peber med flødeost
Olivenolie
urtesalt
Fremgangsmåde:
De frosne grønne bønner blancheres i kogende vand ca. 2 min. Der skal stadig være godt bid og sprødhed! Vandet hældes straks fra og de varme bønner vendes forsigtigt med olivenolie og urtesalt. Bønnerne står til afkølning uden låg.
De afkølede grønne bønner anrettes i et fad. Dåsebønnerne dræneres og hældes over. Top med de syltede fyldte snackpeber.
Prøv også den mere neutrale version:
Bønnesalat m/ sennepsdressing
1 ps a 500 g frosne grønne bønner
1 ds. butterbeans
1 rødløg
Dressing:
2-4 spsk Olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk bornholmssennep
urtesalt + chilisalt
Fremgangsmåde:
Rør en dressing af olie, sennep, eddike samt krydderier.
De frosne grønne bønner blancheres i kogende vand ca. 2 min. Der skal stadig være godt bid og sprødhed! Vandet hældes straks fra og de varme bønner vendes forsigtigt med sennepsdressingen. De lune bønner anrettes på et fad og de drænerede bønner hældes over. Top med fint hakket rødløg.
Bønnesalat m/ tomat og pinjekerner
500 g grønne bønner
1 rødløg
2 spsk pinjekerner
1 håndfuld cherrytomater
Evt. feta i tern
Marinade:
Olivenolie
Æbleeddike
salt + peber
Fremgangsmåde:
Start med at blande marinaden.
Bønner blancheres 2-3 minutter, vandet hældes fra og bønnerne skylles i iskoldt vand, drænes med det samme. Bønnerne vendes i marinaden og anrettes i et fad.
Rødløg skæres i tern. Tomater halveres. Pinjekerner ristes på en tør pande til de er gyldne og lækre. Overhæld bønnerne med rødløg, tomater og pinjekerne og dryp resten af marianden over. kan toppes med feta i tern.