Bønnesalat

Bønnesalat m/ fyldte snackpeber

Til 4 personerIMG_2668

1 pose frosne grønne bønner

1 ds blackeye beans eller mix bønner

syltede peber med flødeost

Olivenolie

urtesalt

 

Fremgangsmåde:

De frosne grønne bønner blancheres i kogende vand ca. 2 min. Der skal stadig være godt bid og sprødhed! Vandet hældes straks fra og de varme bønner vendes forsigtigt med olivenolie og urtesalt. Bønnerne står til afkølning uden låg.

De afkølede grønne bønner anrettes i et fad. Dåsebønnerne dræneres og hældes over. Top med de syltede fyldte snackpeber.

 

Prøv også den mere neutrale version:

Bønnesalat m/ sennepsdressing

Til 4 personer:IMG_2687

1 ps a 500 g frosne grønne bønner

1 ds. butterbeans

1 rødløg

Dressing:

2-4 spsk Olivenolie

1 spsk hvidvinseddike

1 spsk bornholmssennep

urtesalt + chilisalt

 

Fremgangsmåde:

Rør en dressing af olie, sennep, eddike samt krydderier.

De frosne grønne bønner blancheres i kogende vand ca. 2 min. Der skal stadig være godt bid og sprødhed! Vandet hældes straks fra og de varme bønner vendes forsigtigt med sennepsdressingen.  De lune bønner anrettes på et fad og de drænerede bønner hældes over. Top med fint hakket rødløg.

 

 

Bønnesalat m/ tomat og pinjekerner

500 g grønne bønner

1 rødløg

2 spsk pinjekerner

1 håndfuld cherrytomater

Evt. feta i tern

 

Marinade:

Olivenolie

Æbleeddike

salt + peber

 

Fremgangsmåde:

Start med at blande marinaden.

Bønner blancheres 2-3 minutter, vandet hældes fra og bønnerne skylles i iskoldt vand, drænes med det samme. Bønnerne vendes i marinaden og anrettes i et fad.

Rødløg skæres i tern. Tomater halveres. Pinjekerner ristes på en tør pande til de er gyldne og lækre. Overhæld bønnerne med rødløg, tomater og pinjekerne og dryp resten af marianden over. kan toppes med feta i tern.

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.