Efterårssalat med æbler, pære og knasende chilimandler

Til 2 personer:dsc07148

1 æble
1 pære
1 rødløg
5 store gulerødder
100 g mandler
Olivenolie
Æblesirup
sød chilisauce
Salt/ peber

Fremgangsmåde:

Gulerødder skrælles og skæres i skrå stykker på ca. 1-2 cm. Vendes i olivenolie og en spsk æblesirup. Drys med salt og peber og vend rundt. Bag i ovnen på 200 grader i ca. 20 min eller til de er møre, dog fortsat med lidt bid. Pære skæres i små tern. Rødlød skæres i tynde både. Mandler ristes på en tør pande i til de tager lidt farve. Hæld en spsk sød chilisauce ved og vend godt rundt i et par minutter. Pas på de ikke brænder på. Køl af.

Når gulerødderne er færdige, er det tid til at klargøre æblet. Æblet skæres i tynde både og steges på en varm pande sammen med rødløg og en spsk olivenolie og en spsk æblesirup. Vend godt rundt. Steg et par minutter.

Anret æbler og rødløg på et stort fad. Drys med pære i tern og læg gulerødderne på. Pynt med de chilistegte mandler. Drys med lidt salt og peber og server som tilbehør til fx hakkebøt. En lækker steg eller lign.

Print Friendly, PDF & Email