Paneret squash

Skønne squash med Panko-rasp

 

 

 

Paneret Squash
Antal: 2 Personer
Ingredienser
  • 1 hel squash Eller 2 små
  • 3 spsk Hvedemel
  • 1 stk Æg
  • 1 dl Pankorasp
  • Salt/peber/timian
  • 4 dl solsikkeolie
Fremgangsmåde
  1. Vask squashen og skær den i 1 cm tykke skiver.

     



  2. Tag 3 skåle. Put hvedemel i den 1. skål og bland med salt, frisk kværnet peber og timian. Både frisk timian og tørret kan benyttes. I skål nr. 2 slåes ægget ud i og piskes med en gaffel. Put Pankorasp i den 3. skål.

  3. Vend nu alle squashskiverne først i mel/krydderi blandingen, dernæst i ægget og til sidst i raspen. Læg dem alle på en tallerken.

  4. I en dyb pande/gryde varmes 1-2 cm olie. Brug en knivspids rasp til at tjekke hvornår olien er klar. Når det syder omkring raspen - er olien klar til stegning.

  5. I et lag steges squashen i olien et par minutter til raspen er gylden. Vend og steg yderligere et par minutter til squashen er gylden, lækker og sprød.

    Gentag processen med den resterende mængde.

     

  6. Afdryppes på en rist. Drys med en god flagesalt. Spises straks.

Opskriftsnoter

Pankorasp er en grovere hvedemels rasp som kan købes i alle velassocieret supermarked i den asiatiske afdeling. Du kan benytte helt almindeligt rasp - men pankoraspen er værd at lede efter, den giver en helt særligt sprød overfalde.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Switch to desktop version