Råkost med rødbede og gulerod
Til 2-4 personer:
4 gulerødder
200 g Edamame bønner
1 håndfuld græskarkerner
Kryddersalt
Marineret rødløg:
1 rødløg
5 spsk hyldeblomst-eddike
2 spsk hyldeblomst sirup
Bagte rødbeder:
4 rødbeder
2 spsk balsamico eddike
2 spsk olivenolie
2 spsk æble/kirsebær/blomme sirup
salt/peber
Dressing:
2 spsk Marinade fra rødløg
4 spsk olivenolie
1 spsk hyldeblomst sirup
Salt/peber/tørret chili
Fremgangsmåde:
Start med at lave de bagte rødbeder: Rødbeder skrælles og skæres i små tern og marineres i balsamico, olivenolie, sirup, salt og peber. Brug gerne handsker og undgå blå fingre. Vend godt rundt i rødbederne så marinaden fordeler sig jævnt. Puttes i et ildfast fad og bages i ovnen ved 200 grader i 45-60 min. Vend rundt undervejs. Bages rødbederne i et lag, er de hurtigere færdige og karamelliserer skønt. Alle slags sirupper kan benyttes – men en god kraftig kirsebær sirup smager fantastisk.
Imens laves rødløget: Skær rødløget i tynde både. Bland hyldeblomst eddike med hyldeblomstsirup og put rødløget i. Trækker på køl indtil rødbederne er klar.
Gulerødder skrælles og strimles – evt. med spiralizeren og ligges på et stort fad som bund. Edamame-bønner tøes op med lidt kogende vand og drysses med lidt kryddersalt.
Alle grøntsager anrettes på et stort fad. Drysses med ristede græskarkerner. Pisk en marinade og dryp over råkosten.