Rustikke rødbeder med søde pærer

Rustikke rødbeder med sødmefulde pærer og ristede solsikkekerner

Det er sæson for rustikke rødbeder og søde sprøde pærer – og kombineres disse med lidt knasende ristede solsikkekerner – er andet tilbehør næsten overflødig ved aftensbordet. Spis gerne rødbedesalaten til en saftig hakkebøf eller schnitzel. Kun fantasien sætter grænser.

Velbekomme.

 

 

Rødbedesalat med søde pærer og knas
Antal: 2 pers
Ingredienser
  • 2-3 stk rødbeder
  • 1 stk stor saftig pære
  • 2-3 spsk solsikkekerner
  • 1 spsk Olivenolie
  • ½ spsk kirsebærsirup
  • Salt
Fremgangsmåde
  1. Vask rødbederne godt - brug 2-3 stk afhængig af størrelse ca. 300 g. Kog dem i saltet vand i ca. 45 min. Når tiden er gået overhældes rødbederne med iskoldt vand og trækker et par minutter. Herefter kan skindet nemt "smuttes" af.

    OBS OBS brug af engangs handsker kan varmt anbefales!!

  2. Skær rødbeder i passende stykker og vend dem med olivenolien og kirsebærsirupen. Har du ikke kirsebærsirup, kan almindelig honning eller andet sødmefuld sirup benyttes. Drys med lidt salt.

  3. Rist solsikkekernerne på en tør pande.

  4. Skær pærer i passende stykker.

  5. Anret på et fad med rødbeder i bunden, dernæst pærer og top med skønne solsikkekerner. Server.

Opskriftsnoter

Normalt er jeg mest til bagte rødbeder (foruden de syltede - naturligvis!) - de er ligesom mere intense i smagen. Men efter jeg har prøvet disse kogte rødbeder til netop salat - er jeg overbevist.

Dryp evt med lidt frugt eddike, som understøtter den intense smag.

Print Friendly, PDF & Email
Switch to desktop version