Sprøde kurve med svampestuvning

Sprøde kurve med svampestuvningIMG_2252

Filokurve:

Beregn en pr. person:

2 stk filodej pr kurv

smeltet smør

Svampestuvning:

100 g blandede svampe fx mark- og alm champignoner (men brug gerne østershatte, portobelloer, karl Johan eller andre)

1 stk Finthakket Løg

IMG_2244

Fløde

Timian/ salt / peber

Fremgangsmåde:

Filodejen skilles forsigtigt – tag to stykker og pensl med smeltet smør og læg ovenpå hinanden så det danner en stjerne. Læg den forsigtigt i en muffinform eller som her en ramarkin og pres snipperne let ud over kanten. Bag dem ved 225 grader til de er sprøde og gyldne ca. 5-7 min.

IMG_2250

Tag dem ud af formen og køle af når de kommer ud af ovnen. Sæt dem på et fedtsugende stykke papir.

Svampestuvning:

Start med at stege finhakket løg i rigelig smør. Imens renses alle svampe, skæres i skiver og ristes godt af sammen med løget. Tilsæt fløde og krydderier og lad det tykne. Anret stuvningen i de sprøde filokurve.

Serveres straks.

Print Friendly, PDF & Email

2 Responses to Sprøde kurve med svampestuvning

  1. admin siger:

    Hej Pierre
    Det er lidt efter ønske. Jeg brugte et lille løg ca. 30-50 g.
    Venlig hilsen
    Stine Rothberg

  2. Pierre Galuszka siger:

    Hej.
    Hvor meget finthakket løg kommes der i stuvningen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.