Skønne Squash Fritter i ovn
Det er sæson for Squash netop nu. Haverne bugner – det er med, at tage dem mens de stadig er små og delikate. Skulle man alligevel få vendt ryggen til et øjeblik for længe, kan man risikerer, at stå med en gigantisk squash der er på den anden side af grænsen “Delikat”.
Men fortvivl ikke – med denne nemme og hurtige opskrift kan du forvandle en ellers forvokset squash til et gastronomisk måltid. Kan spises til det meste – fx en god bøf eller som hos os; til en helstegt kylling.
- 1 stor Squash (ca. 400 g) Eller 2 mindre
- 1 stort æg
- 1 dl Pankorasp
- 1 dl Fintrevet parmasan ost
- Salt/peber
-
Skyl squashen og skær den i stave på ca. 5 x 1 cm. Er den meget stor kan det være nødvendigt, at skære noget af den svampede midte (Kernerne) fra. Gem evt i fryseren til senere brug i en gryderet.
-
Slå ægget ud i en frysepose og ryst det godt sammen.
-
Bland pankorasp og fintrevet parmasan sammen i en dyb skål.
Bland salt og peber i.
-
Squashstavene puttes i æggemassen i posen og blandes godt, så der kommer æg på alle sider. Del evt squashen op i flere små portioner.
-
Tag squash stykkerne op enkeltvis og vend i raspen. Brug evt en madpincet.
-
Læg hvert stykke på en bradepande beklædt med bagepapir i et lag.
-
Bag Squash fritterne ved 210 grader i ca. 15-18 min. til de er gyldne. Serveres straks.
Disse lækre Squash stave kan varieres i det uendelige, afhængig af smag og behag. Tilføj en ½ tsk hvidløgspulver og smagen er straks en anden.
Eller bland chilipulver i raspen og få en kraftig stærk eftersmag. Det er kun fantasien der sætter grænser.