Vintersalat med rosenkål, porre og pærer

Skøn vintersalat med rosenkål og pærer

Rosenkål er en undervurderet og overset kål – dens dårlige ry rækker år tilbage til skamkogte bitre og hørmende klumper. Men tilberedes de ganske lidt eller slet ikke, om man vil – nemlig rå – er de skønne, sprøde og kraftfulde i vinterens salater.

I denne salat får de følge af saftige pærer, knasende græskarkerner og sødmefulde tranebær. Rynker man fortsat på næsen af rosenkål, bør man som minimum prøve denne salat – måske man kan blive inspireret til fremtidige sammensætninger.

 

Vintersalat med rosenkål, porre og pærer
Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 1 stk hjertesalat
  • ½ stk porre
  • 200 g rosenkål
  • 2 stk pære
  • 3 spsk græskarkerner
  • 3 spsk tørrede tranebær
Fremgangsmåde
  1. Skyl og rens alle ingredienserne.

    Riv salaten i grove tilfældige stykker op i en skål. Snit tynde ringe af porrerne og skær det nederste af rosenkålen, så alle blade kan plukkes af enkeltvis. Vend det sammen med salaten.

  2. Vask pærerne og skær den i tynde både.

    Rist græskarkernerne på en tør pande til de "popper" og drys med salt. Lad dem køle lidt af.

  3. Anret den blandede salat på et fad. Pynt med pærer i skiver og top med ristede græskarkerner og tørret tranebær.

Opskriftsnoter

Pærerne indeholder ofte nok saft til at væde salaten -synes man alligevel, at salaten trænger til lidt dressing, passer en skøn olie/eddike dressing perfekt til denne sammenblanding.

 

Herhjemme laves olie/eddike dressingen lidt på slum. Og da denne salat skulle serveres, blev der med løs hånd dryppet en god olivenolie + en let hvidvinseddike over salaten umiddelbart inden servering.

 

Man kan tilføje lidt smag ved at salte let i samme åndedrag som dressingen dryppes over. Dog kan de ristede græskarkerner ofte dække behovet.

Serveres til en gang lasagne eller en god bøf. Velbekomme!!

Print Friendly, PDF & Email