Go Back
Sprød Rødkålssalat
Antal: 4 perosner
Ingredienser
  • ½ lille Rødkål
  • 2 stk appelsiner
  • 100 g valnøddekerner
  • 1-2 spsk honning
  • 2 spsk Tørrede tranebær
Dressing
  • 1 spsk Olivenolie
  • 2 tsk Hvidvinseddike
  • 2 spsk appelsinsaft
  • salt/peber
Fremgangsmåde
  1. Snit rødkålen fint og put det i en skål.

  2. Befri appelsinerne for alt skrællen ved, at skære skrællen af med en skarp kniv fra top til bund så alt det hvide kommer med af. Skær nu langs lamellerne (hinderne) ind mod midten af appelsinen, så der kommer små filetter uden skræl og hinder.

  3. Rist valnøddekernerne på en tør pande - tilsæt 1-2 spsk honning og vend godt rundt. Pas på det ikke brænder på. Bred valnødderne ud på et bagepapir og lad dem køle af.

  4. Rør en dressing af olivenolie, vineddike og appelsinsaft. Smag til med salt og peber. Vend dressingen i rødkålen og lad det trække et par timer på køl.

  5. Anret kålen på et smukt fad. Pynt med appelsinfiletter og tærrede tranebær. Afslut med at drysse valnødderne over.