Go Back
Syltede kirsebær
Ingredienser
  • 1 kg kirsebær
  • 500 g sukker
  • 5 dl vand
  • 1 stk vanillestang
Fremgangsmåde
  1. Udsten kirsebærrene.

  2. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Mos den ud i en spsk sukker på et spækbræt så kornene skiller.

  3. Kog en lage af vand, sukker og vanillestang + korn. Koges ca. 10 min.

  4. Hæld de udstenede kirsebær i rengjorte glas og hæld den kogende lage over. Luk glassene stramt med det samme og stil dem mørkt og køligt. Kan bruges efter 2 mdr. Men er ideel til kirsebærsaucen i juletiden.

Opskriftsnoter

Den kogende lage medvirker at lågene danner vacuum og dermed forlænger holdbarheden.

Er man usikker på evt skimmeldannelse, kan man med fordel hælde 1-2 spsk cognac eller andet godt i toppen af glasset inden det strammes til. Giver en fantastisk smag til kirsebærrene