Go Back
Spaghetti med tomatsauce og kødboller
Antal: 4 Personer
Ingredienser
  • 400 g spaghetti
  • 1 stort Løg
  • 1 spsk Tomatpure
  • 1-2 fed Hvidløg
  • 4 store Gulerødder
  • ½ stk squash
  • 1 flaske tomatpassata eller 2 dåser hakkede tomater
  • 1 pakke Okse kødboller (fx de økologiske fra coop)
  • 1 håndfuld Basilikum
  • 1 spsk Farin
  • Ramsløg Salt/ Peber/ tørret chili
Fremgangsmåde
  1. Start med at hakke løget fint. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Squashen rives fint og dryppes godt af for væde i et dørslag. Hvidløg skæres i skiver.

  2. Brug en dyb sautepande og hæld en god sjat olivenolie i.. Varm det op og steg løget lidt. Tilsæt hvidløg og tomatpure. Lad det hele stege lidt - pas på det må endelig ikke brænde på.

  3. Tilsæt gulerødder og lad dem stege med i ca. 5 min. Tilsæt herefter squashen og steg et par minutter.

  4. Hæld tomatpassaten ved og varm det godt igennem. Du kan også bruge 2 dåser hakkede tomater eller 1 kg friske tomater skåret i tern.

  5. Kom de færdigrørte ferske oksekødboller i tomatsaucen og kog dem ca. 10-15 min til de er gennemstegte.

  6. I mellemtiden koges spaghettien som anvist på pakken.

  7. Smag tomatsaucen til med rigelig ramsløgsalt (almindelig salt kan benyttes). Rigelig friskkværnet peber og farinsukker. Lidt chili kan løfte smagsnuancen til nye højder.

  8. Basilikum hakkes og tilsættes tomatsaucen lige inden servering.

  9. Anret den afdryppede spagetti på et stort fad og hæld tomatsaucen sammen med kødboller over. Pynt med basilikum og server straks.

Opskriftsnoter

Server gerne et rustikt flutes til at få suget den skønne tomatsauce op.