Go Back
Rabarberdrøm
Antal: 8 Personer
Ingredienser
Rabarberkompot/grød
  • 800 g rensende rabarber
  • 4/5 spsk Rabarbersaft eller snaps
  • 250 g sukker
  • 1 tsk Nonoxalsyre
Bagte Rabarber
  • 400 g Rensede rabarber
  • 200 g sukker
  • 1 stang Vanille
  • 1 spsk Maizena
  • Nonoxalsyre
Müsliknas
  • 1 dl Havregryn
  • 1 dl Ruggryn
  • 200 g Hasselnødder
  • ½ dl sukker
  • 15 stk Makroner
Yderligere:
  • 1 pose Vanillekagecreme (fx. Dr. Oetker (+ Mælk)
  • 1/4 l Piskefløde
  • 1 rulle Marcipan
Fremgangsmåde
Rabarberkompot
  1. Rabarber skæres i små stykker. Hældes i en gryde med rabarbersaft/snaps og sukker. Har man ikke rabarbersaft eller rabarbersnaps - benyttes vand. Lad simre ca. 10 min til rabarber er møre. Moses med en gaffel og røres jævn. 

  2. Smag til med vanillesukker. Brug gerne hjemmelavet vanillesukker. Stilles til afkøling. (Er kompotten blevet for sjasket, kan den samles med lidt jævning - Ideal jævning Grøn)
Bagte Rabarber
  1. De øvrige rabarber skæres i mundrette stykker. Sukker, vanillekorn og maizena blandes i en skål med rabarberne. Bredes ud på en bageplade i ét lag og bages ved ca. 160 grader i 20 min. Stilles til afkøling. Alle rabarber kan med fordel laves dagen i forvejen.
Müsli-knas
  1. Nødder bages i ovnen ca. 10-15 min. ved 200 grader til hinder krakelerer.

  2. På en tør pande drysses sukker. Når det er lige akkurat smeltet, tilsættes havregryn samt ruggryn. Ristes, vendes hyppigt. Nødderne hakkes og tilsættes. Stil herefter til afkøling

  3. Når müsli-knasen er kold, smuldres makroner og vendes i.
Vanillecreme
  1. Fløden piskes til skum. Vanillekagecreme laves efter anvisning på pakken. Flødeskum og creme røres sammen. Smages til med vanillesukker.


  2. ( For at give desserten ekstra dybde kan med fordel benyttes hjemmelavet vanillecreme/råcreme - hvis man er så heldig at kunne hente fritgående ÆG i haven :o)
Marcipan-kager
  1. Marcipan skæres i ultra tynde skiver. Ligges på en bageplade og bages i ovnen ved 200 grader til de er gyldne, ca. 4-6 min. Afkøles helt på en rist.

Samling
  1. Rabarberkagen skal nu samles i lag. Først müsliknasen skiftevis med vanillecreme ca. 2 lag af hver. Herefter rabarberkompot. Toppes med de bagte rabarber. Husk at få den skønne rabarbersirup med fra bagepladen.

  2. Serveres med knasende marcipan-kager.