Go Back
Brownie med Mandel-karameltop
Ingredienser
  • 100 g smør
  • 100 g Chokolade
  • 150 g Sukker
  • 2 små Æg
  • 50 g Hvedemel
  • 25 g Kakaopulver
  • 1 knivspids salt
Karameltop
  • 1 ds Kondenseret mælk
  • 75 g Mandler
Bageform ca. 18 x 22 cm
Fremgangsmåde
  1. Smør og chokolade smeltes ved svag varme i en kasserolle under omrøring

  2. Æg og sukker piskes til en luftig masse

  3. Chokoladeblandingen vendes i æggemassen

  4. Mel, kakao og salt blandes grundigt og vendes i dejen.

  5. Hæld kagen i et fad med bagepapir.

  6. Hak mandlerne og drys over. Gem lidt til at drysse på toppen til sidst. De bliver dejligt ristet og sprøde.

  7. Hæld den kondenseret mælk over i et jævnt lag direkte fra dåsen.

  8. Bages i ca. 40 min ved 170 grader varmeluft

Opskriftsnoter

Server gerne med friske frugter fx jordbær eller melon og en kugle vanille is.

Kagen kan med fordel bages dagen før. Opbevares ved stuetemperatur.