Alle blommer vaskes, halveres og udstenes. Lægges i et lag i et ildfast fad foret med bagepapir med snittefladen opad.
Drys sukker over og Bages i ovnen i 4 timer ved 100 grader. Almindelig ovn. Sluk herefter ovnen og lad stå i yderligere en time.
Tag fadet ud af ovnen og fisk forsigtigt blommerne op med en ske. Fordel dem i rengjorte skoldede og alkohol skyllede glas.
Hæld den skønne blommesaft der er tilbage i fadet, op i en lille gryde og tilsæt 100 g sukker og den tomme vanillestang og kog lagen til en boblende sirup. Skum undervejs. Kog igennem ca. 5-10 min ved middelvarme til det hele bobler lystigt og overhæld blommerne. Luk straks glassene.
Brug de skønne langtidsbagte blommer i en trifli med makroner og råcreme. Eller server dem til rørt vanille-is. De er også skønne til ostebordet. De kan holde sig ca. 6 mdr på køl.