Go Back
Langtidsbagte blommer
Antal: 2 Glas a 350 ml
Ingredienser
  • 500 g Blommer
  • 150 g Sukker
Lage
  • Saft fra blommerne
  • 100 g Sukker
  • 2 spsk Cognac
Fremgangsmåde
  1. Alle blommer vaskes, halveres og udstenes. Lægges i et lag i et ildfast fad foret med bagepapir med snittefladen opad.

  2. Drys sukker over og Bages i ovnen i 4 timer ved 100 grader. Almindelig ovn. Sluk herefter ovnen og lad stå i yderligere en time.

  3. Tag fadet ud af ovnen og fisk forsigtigt blommerne op med en ske. Fordel dem i rengjorte skoldede og alkohol skyllede glas.

  4. Hæld den skønne blommesaft der er tilbage i fadet, op i en lille gryde og tilsæt 100 g sukker og den tomme vanillestang og kog lagen til en boblende sirup. Skum undervejs. Kog igennem ca. 5-10 min ved middelvarme til det hele bobler lystigt og overhæld blommerne. Luk straks glassene.

Opskriftsnoter

Brug de skønne langtidsbagte blommer i en trifli med makroner og råcreme. Eller server dem til rørt vanille-is. De er også skønne til ostebordet. De kan holde sig ca. 6 mdr på køl.