Go Back
Øl braiseret svinekæber
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 12 stk svinekæber
  • 1 stort Løg
  • 2-3 fed Hvidløg
  • 4 stk Gulerødder
  • 2 stk Æbler
  • 2 stk Laurbærblade
  • 1 dusk Timian
  • 1 spsk Sorte peberkorn
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk Kværnet sort peber
  • 2 spsk Hvedemel
  • 3 dl Mørk øl - Fx Porter
  • 5 dl Fond - fx. svine/hønse
  • 50 g Smør
Fremgangsmåde
  1. Start med at skære alle hinder af svinekæberne eller få din slagter til det. Drys dem med lidt salt og lad dem stå og trække ca. ½-1 time ved stuetemperatur.

  2. Skræl gulerødder og æbler og skær dem i mindre stykker. Hak løg og hvidløg i tern.

  3. Bland mel, salt og peber og drys hver svinekæbe med lidt af blandingen lige inden stegning.

  4. I en stor gryde smeltes 50 g smør. De hakkede løg og hvidløg steges i et par minutter.

  5. Steg alle svinekæber på alle sider.

  6. Lav en krydder-pose med laurbær, peberkorn og timian - brug evt et the-filter og luk til.

  7. Hæld øl og fond i gryden og tilsæt krydderi posen. Lad retten simre i 2-2½ timer - til kødet er helt mørt.

  8. Fisk alle svinekæberne op med en hulske. Kassér krydderiposen. Og blend saucen til en lind masse. Lad den koge igennem 5-10 min og smag til med salt og peber. Evt lidt barbecuesauce eller ribsgele. Mangler retten syre kan der bruges lidt æbleeddike eller andet frugt eddike.

  9. Læg kødet tilbage i gryden og lad det varme igennem. Tilsæt evt et glas perleløg

  10. Servér svinekæberne med kartoffel/rodfrugtemos, stegte champignon og æbler i tern. Drys med hakket persille.