Kirsebærsnaps

kirsebærsnaps2 (2)

Kirsebærsnaps

Den nemme:

Surkirsebær

(Ja HVAD skal de ellers bruges til)

sukker

Brøndumssnaps Klar

Fremgangsmåde:

Lige dele sukker og surkirsebær hældes i et patentglas. Overhældes med klar snaps til det dækker. Vendes rundt dagligt til sukkeret er opløst. Lad det gerne stå på køkkenbordet. Når sukkeret er opløst, stilles snapsen mørk og kølig ca. 5-6 mdr og trækker. Vendes rundt engang imellem når man alligevel kommer forbi den.

IMG_2429

Omkring 1. dec. (efter at have trukket knap  ½ år) filterers snapsen gennem et kaffefilter, lidt af gangen. Det kan tage flere timer, afhængig af mængden. Et dryp af gangen. Men giver en krystalklar likør. Gem kirsebærerne. Snapsen Trækker yderligere 3-4 uger. Er nu klar til servering.

Kirsebærene skal udstenes. Gem stenene og put kirsebærret tilbage i glasset. Overhæld de udstenede kirsebær med lidt af den filtreret snaps og gem til kirsebærsauce til juleaften. Brug dem også gerne i kager eller lign.

Den udfordrende:

De gemte sten kan nu knækkes. Inden i er der en lille kerne som skal gemmes til essens. Knæk stenene forsigtigt, for ikke, at knuse den lille kerne. Gem kernerne i et lille glas og hæld godt med smagsneutral vodka over. Trækker ca. 1-2 uger hvorefter den filterers. Smag kirsebærsnapsen til med denne let mandelagtige essens.

Kirsebærsnapsen kan sagtens nydes uden essensen!!

Print Friendly, PDF & Email