Syltede blommer

Lækre syltede blommerblomme-syltede

Til denne opskrift er benyttet faste, lækre og modne Victoria blommer.

Jeg kan ikke med sikkerhed sige om andre blommesorter kan bruges på samme måde, da jeg ikke har prøvet det endnu.

Victoriablommerne holder den faste form og smager himmelsk.

Eneste ulempe er at vandmængden er relativ høj i forhold til sukkermængden – jeg har derfor oplevet skimmel i et nyåbnet glas, der dog havde stået på køl ca. 2 mdr – derfor skal disse lækre syltede blommer spises indenfor relativ kort tid…… Men ok så!! Jeg tager en for holdet…..

 

Syltede Blommer
Ingredienser
  • 800 g Blommer (Fx Victoria)
  • 250-500 g Sukker
  • 5 dl Vand
  • 1 stk Vanillestang
  • Saft af en øko citron
Fremgangsmåde
  1. Blommer halveres og udstenes.

  2. Kog en syltelage af sukker, vand og vanillestang. De halve blommer puttes i skoldede, alkoholskyllet glas og overhældes med den varme sukkerlage. Lukkes til med det samme.

Opskriftsnoter

Disse blommer er super Lækre til dessert med flødeskum eller vanilleis. Brug gerne syltelagen til lækker sirup til pandekager eller isdesserter.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.