Hyldeblomstsaft

Lækker hyldeblomst

I år skulle den udforskes – den lækre hyldeblomst. Både til saft, sirup og eddike. Jeg er ikke så heldig, at vi selv har hyld i haven, så jeg måtte på låne markedet. Heldigvis er der flere hyldeblomst “pushere” i vores netværk.

Til saft:IMG_3058

50 hyldeblomst skærme

1 kg sukker

2 øko citroner i skiver

1-2 tsk citronsyre

1.5 L kogende vand

Ryst blomsterne godt, så alle små dyr rystes af. De grove stængler klippes af skærmene og hyldeblomsterne ligges i en skål. Alle ingredienserne hældes i. Det kogende vand hældes over og der røres til sukkeret er opløst. Stilles på køl i ca. 4 dage. Herefter sies saften og hældes på kogte atamonskyllede flasker. Kan holdes sig i køleskab ca. 5 dage. Eller kom det i fryseren – husk dog ikke at fylde flaskerne helt, da de kan springe når saften fryses!!

OBS: Saften blandes 1/4 inden servering.

I denne omgang var der ikke rigtig synk i hyldeblomstsaften – istedet kogte jeg 3/4 dele ind til hyldeblomstkoncentrat – som efterfølgende både har været brugt til sirup, smagsgiver i velkomstdrinks samt hyldeblomstdressing med eddike.

IMG_1803

Hyldeblomstkoncentrat:

Hyldeblomstsaft

Sukker

Lidt citronsaft

Koges ind til en tynd sirups konsistens. Hældes på små atamonskyllede glas.

 

Hyldeblomstsirup:

1 del hyldeblomstsaft

1 del sukker (eller efter smag)

Koges ind til en tyk sirups konsistens. Skal ca. reduceres til halvdelen før konsistensen er tyk og cremet.

 

Hyldeblomst dressing:IMG_3329

Lige dele hyldeblomstkoncentrat/ lys vineddike

Piskes. Vendes i salaten.

Se også hvordan en dejlig hyldeblomsteddike blev til – årets sidste omgang hyldeblomster inden hyldebærene skal udforskes.

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *