Bønnesalat m/ fyldte snackpeber
700 g grønne bønner
1 ds blackeye beans eller mix bønner
syltede peber med flødeost
Olivenolie
urtesalt
Fremgangsmåde:
De grønne bønner blancheres i kogende vand ca. 2-3 min. Der skal stadig være godt bid og sprødhed! Vandet hældes straks fra og de varme bønner vendes forsigtigt med olivenolie og urtesalt. Bønnerne står til afkølning uden låg.
De afkølede grønne bønner anrettes i et fad. Dåsebønnerne dræneres og hældes over. Top med de syltede fyldte snackpeber.
Bønnesalat m/ sennepsdressing
500 g grønne bønner
1 ds. butterbeans
1 rødløg
Dressing:
2-4 spsk Olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk bornholmssennep
urtesalt + chilisalt
Fremgangsmåde:
Rør en dressing af olie, sennep, eddike samt krydderier.
De grønne bønner blancheres i kogende vand ca. 2-3 min. Der skal stadig være godt bid og sprødhed! Vandet hældes straks fra og de varme bønner vendes forsigtigt med sennepsdressingen. De lune bønner anrettes på et fad og de drænerede bønner hældes over. Top med fint hakket rødløg.
Ved begge opskrifter kan i vinterperioden benyttes bønner fra frost!!