Opskrifter

baggrund-blomst-ve

Sidste nyt fra hjemmekøkkenet på Fodbygårdsvej:

Her finder du et lille udvalg af de bedste retter tilberedt i vores lille køkken. En skøn blanding af super nemme hverdagsretter, børnevenlige retter samt herligt bagværk. Ideen er, at retterne skal rumme Det Hele – grøntsager, smag og lækkerness – på den Halve Tid!

Er man til slowquicking, er der også rig mulighed for dette under Slowfood.

Der vil løbende komme flere opskrifter. Følg gerne med og Se om det frister.

 

Følg Links:

Opskrifter

Sylteunivers

Kryddersnapse

 

Glad ko, glad mave… Eller hvordan er det nu det er ….Oeko_red_ny_ai_ver8_u_tekst.jpg

Forår et er på vej – dagene bliver længere og fuglene synger trods mørkets frembrudt. Jeg kan mærke det helt ind i sjælen, at en ny dejlig forårssæson er over os. Det er tid til, at klargøre køkkenhaven, urtehave og ikke mindst drivhuset. Nye spændende og andre yderst velkendte afgrøder venter forude. Og det er også nu grillsæsonen for alvor kommer over os igen. Jovist vi griller skam hele året – ikke mindst juleanden samt flæskestegen, men det er ligesom noget andet, når dagene er tiltagende og alt springer ud.

Med grillsæsonen kommer nye ideer til råvarer. Herhjemme sætter vi pris på gode råvarer. Gerne danske råvarer, fremfor udenlandske – og gerne økologiske, fremfor konventionelle når økonomien tillader det. Og hvor er det dog en skam, at netop økonomien skal være bestemmende for, om man vælger gode sunde, bæredygtige og kvalitets råvarer fremfor discount. Bevares! Jeg elsker discount – hvis det giver mening! Men ikke når det betyder, at gå på kompromis med kvalitets og smagsoplevelsen.

Indtil nu er det basis madvarer der primært har været økologiske herhjemme – om ikke andet danske. Særligt kød har været af dansk oprindelse og ikke så meget økologisk, da det simpelthen har været en for dyr post. Men de sidste par år, har lysten og trangen til økologi vokset. Særligt pga vores to dejlige ungers ve og vel. Gennem de sidste 3 år har vi udelukkende købt kød gennem vores lokale slagter – dejligt kvalitets kød, dog ikke økologisk. Derfor har vi gennem de sidste par måneder sonderet terrænet for økologisk kød – helst på tilbud. Men udvalget er bare ikke særligt stort i butikkerne.

Nu kommer pointen..

Igår kørte min søn og jeg på en spontan hyggetur til Klinteby, hvor jeg flere gange er stødt på et skilt ved Menstruplandevejen med “ØKOLOGISK GÅRD 2 km”. Men har dog endnu ikke været på besøg. Igår skulle det være – ind i bilen og afsted langs snoede landeveje, skøn natur og marker så langt øjet rækker. Og selvfølgelig adskillelige gårde. Efter 2 km nåede vi til Rohavegård. Jeg kan lige så godt sige det med det samme – tager man først en tur derud, så er man solgt. Vi var ihvert fald. Den hyggeligste gård, dejligt frisk landlugt. Køer, grise og får med lam. Rohavegård er et økologisk landbrug drevet af mennesker med nedsat funktionsevne. Der er salg af økologisk kød i ALLE udskæringer fra frost. Egne dyr passet og nusset på deres lille økologiske gård. DET DUER BARE! og ikke nok med det – gennem hele vækst sæsonen sælges egne økologisk dyrket grøntsager og frugter. Det glæder jeg mig meget til.

Og med det vil jeg da lige slå et slag for deres Åbent Hus arrangement i Maj: