Fiske-grillpakker

Fiske Grillpakker

Disse fiskepakker er skønne på en dejlig sommerdag med nye danske kartofler og spæde grøntsager.

Der kan benyttes grøntsager efter ønske – dog i tynde skiver eller strimler, så de kan nå at blive færdigtilberedt samtidig med fisken.

Kartofler kan udskiftes med fx 2 spsk kikærter eller linser.

 

 

Fiske grillpakker
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 16-20 små kartofler
  • 1 stk peberfrugt
  • 12 små tomater
  • 4 spsk Hakkede soltørrede tomater i olie
  • 8 stk Broccolini
  • 8 stk Forårsløg
  • 8 stk Spæde gulerødder
  • Hvidvin
  • Dildsmør
  • Salt og peber
  • 600 g Havkat eller anden hvid fisk
Fremgangsmåde
  1. Start med at koge kartoflerne til de er næsten møre - brug gerne små nye danske kartofler. Pas på ikke at koge dem for meget - de skal have bid.

  2. Skyl og ordne alle grøntsagerne. Skær peberfrugter i grove stykker og bland med de hakkede tomater - tilføj lidt ekstra af olien. Det giver en dejlig smag.

  3. Læg 4 ark alufolie og herpå 4 ark bagepapir. Form som skåle

  4. Fordel grøntsagerne i skålene og læg fisken ovenpå. Dryp ca. ½ dl hvidvin pr. skål over fisken og Krydr godt med salt og peber. Afslut med en tsk dildsmør.

  5. Fold alle pakkerne godt sammen og grill dem ca. 20-30 min. Fiskepakkerne er færdige når fisken er helt uigennemsigtige og hvid.

  6. Server et godt, rustikt brød til.

Opskriftsnoter

Et dejligt grillbrød kan være en mulighed til disse skønne fiskepakker.

Tag 15 g gær og rør ud i 5 dl lunt vand. Tilsæt en spsk havsalt og 600-700 g Manitoba mel og rør godt. Dejen er meget klistret. Trækker ca. 1 time tildækket i skålen.

Hæld dejen ud i en alubakke ca. 20 x 30 cm smurt med RIGELIG olie. Hæver ca. 1 time. Prik dybe huller med en ske og hæld ca. ½ dl olivenolie over og grill ved indirekte varme i 25 min. Afkøler i bakken ca. 30 min inden servering.

Er man til det, kan man stikke små tomater og oliven i dejen inden grillning.

 

Print Friendly, PDF & Email